Khamis, 7 Februari 2013

Lee Dong Wook? Siapa weh??? Napa dia???

Haaaaaa aku tulis post ni pon aku tersipu-sipu tau! TAHHI sangat
Ramai sangat tanye kan kenapa tetibe ko ni minat giler ngan LDW ni....Jujur aku cakap, aku just minat biase-biase je LDW ni....kalau ikutkan semua hero cerita korea aku minat GILER kan tapi sejak 3 tahun lepas.....Berani mati aku cerita pasai ni sebab blog ni takde orang bace pon !!!! Takpa ni rujukan aku bila aku dah ada anak nanti! kisahnya begini!

Al-kisah, aku masih di UKM dan tengah heaven lepak dengan geng2 meriah kat ukm dulu, Teng, Cikin, Didie, Wanie, Abg Raje, We yela sebab geng-geng abang kera dah grad masa tu. Masa tu, Abg Raja ada kenal rapat dengan seorang kawan badminton dia, nama dia Amir (bukan nama sebenar....ok aku coverline!)  yang juga dikenali sebagai Amir LDW...

Tiba suatu hari Allah telah pertemukan kami....ok drama sangat. Abg Raja ajak dia pergi makan lunch tiba-tiba aku terpandang muka dia....aku terkesima.....bercahaya weh...sumpah (waktu tengah hari memang panas terik). Abg Raja dan Teng kawan aku pelik dengan sikap aku berubah menjadi pendiam tetibe....ITU BUKAN SIFAT SEMULAJADI AKU!!! Seyes aku berdebor giler babi, aku makan masa tu cover gila....SUMPAH PENAT OK MAKAN COVER2 NI. 

Balik dari makan, aku teringat balik muka dia...rupa dia macam iras siapa ek??? Sampai malam weh aku pikir, last2 aku tengok video MV Kim Bun Soo nyanyi ada LDW ni.....aku menjerit dengan riang dan dengan excited yang maksima aku bagitau semua pelosok dalam bilik Teng tu! LOL

Sejak dari hari tu, Abg Raja selalu mengajak dia makan dengan kami. Aku lupa macam mane aku boleh add FB die...aku lupe....setiap mase weh aku jadi stalker die....hampa sebab orang ensem memang ramai peminat. Tak pe lah aku pujuk hati, minat jew.....hehehehhe tak salah!

Tapi yang jadi bala tu, selalu pulak Abg Raja jemput dia, aku ni kalau jumpe dia.. aku terus kaku, diam, dalam hati rasa nak pecah! Ko gile depan ko LEE DONG WOOK kot! Abg Raja pulak selalu cerita yang dia ni baik giler la....pandai.....sayang famili la....ok Abg ko buat aku jadi celaru gila babi!

Dari hari tu, setiap kali aku cakap dengan Abg Raja aku rindu LDW, abg akan try ajak dia jumpe...macam2 try supaya aku boleh bercakap dengan normal dengan amir....malang gagal! Allah je la tahu kenapa aku jadi cacat macam tu!. Seyes aku tak pernah jadi macam tu weh.........1st tyme jadi cacat macam tu.....

Yang paling aku respek dia ni, dia baik gila....sebab cube kalau lelaki biase tau yang aku dok minat kat dia sure dia tak layan....sure die jijik tengok aku yang huduh ni suka dia....tapi Amir rilex.....dia kate aku  kawan.....(ok kawan pon jadi la....syukur giler) Syukur la ade orang hensem baik macam ni! Kepada bakal peneman hidup dia....seyes ko adalah perempuan paling beruntung!!!

Banyak sangat memori kelakar gile dengan dia ni tapi biarlah aku dan geng-geng aku je ingat cerita tu! Rasanya dia ingat kot kes kat KFC tu......aku tak akan lupa sampai aku mati. HAHA

Yang paling tak boleh bla, sampai sekarang pon aku masih suka-suka dengan dia ni!.....Disebabkan dia ni lelaki baik, aku doa die jumpe jodoh baik juga. Bukan aku la....aku tak layak kalau aku duduk sebelah dia macam mak dan anak! aku sedar tu.......sedih pulak kan....

Kalau aku ada anak pon, aku akan cerita pasai Amir LDW bukan nama sebenar...aku akan cantikkan anak aku supaya dia dapat lelaki hensem dan baik macam Amir LDW bukan nama sebenar. 

HAHA, aku yakin Amir LDW bukan nama sebenar tak bace blog aku kecuali ada orang suruh bace kan....AHAHAHA demi menjaga maruah dia aku tak cerita detail pon, nanti ramai pulak serang aku! bertambah hodoh aku nanti....

Last but least...ini LDW ori....
Better ade misai kan...jantan sangat!


Aku start minat LDW ori sejak cerita Arang...perfect couple...hish banyak la cerita aku tengok sampai meroyan2

Tak sabar nak tunggu Running Man minggu depan.....LEEDONGWOOK hokey...

Kepada Amir, maaf sebab aku tak leh control perangai gatai aku! peace ....Amir bukan nama sebenar....i love u~~~~ SARANGHAEYO~~~~ok lari sekarang!

Tiada ulasan: