Ahad, 3 Mac 2013

KOREA: Budget travel (Winter), Day 10 BIG BANG CONCERT

Selama 8 bulan kami tunggu konsert ni! Yan bagitau kami yang ada event ni, dan-dan je tarikh sehari sebelum kami balik Malaysia! Maka aku bertekad ni event WAJIB aku!!!!!!!!! sebab masa dia buat kat Malaysia waktu hari raya haji hokey! aku tak dapat pegi lah!!!!!!
Teruja gile vavi ok!!!!!
 Aku dan Yan bergerak pukul 7 pagi ke Olympic station untuk beli tiket. Sebenarnya kami dah berjaya beli tiket on9 dengan harga 2x ganda tapi kami berjaya jual semula dan bercadang untuk beratur dan beli tiket dengan harga asal. 99k won = RM297.... tiket VIP MURAH GILE HOKEY nak banding harga Malaysia....seyes!!!!!!!!! kalo tiket VIP kat msia mau cecah RM1000
Tapi rata-rata aku tanya orang korea dia kate tiket tu mahal!!!! WHAT??? so harga tiket konsert sini murah la??????????? GILE!
 Nampak macam panas kan??? suhu cecah -12 celcius.
Masa ni aku nak nanges sebab aku tak rase kaki pon, duduk pon tertidur jap tapi kene bangun sebab sejuk sangat! Tak pernah aku rase sejuk sampai nak giveup tunggu tiket. Bape juta kali kami keluar dari barisan tinggal beg, dan jalan2.....seyes sejuk sangat 
 Dari pukul 730 pagi sampai pukul 5 petang kami tunggu untuk dapat tiket! akhirnya berjaya!!!!!!!
 Actly kami salah bace tiket...bukan kat tempat aku tunjuk tu...tempat die 002 yang warna FINK tu....memang gile dekat!
Dorang solat jap beralaskan baju hujan aku! Aku cuti!
 Picture daro FB dan google, kat sana memang aturan ketat sangat sesape rakam or ambil gambar kene halau keluar dari konsert!....so tak banyak gamba......
 Lama gile ok....aku rase di negare dorg ....dorg bagi show yang 101% terbaik....bila ENCORE je dorang macam repeat balik konsert ok...memang gile best tapi mase ni aku dah giveup sebab kaki aku dah bengkak...seharian berdiri kan!....mase ni aku nak nanges je!!!!!

Lepas konsert, Yan dan Nisa cari barang dan beg di Myeongdong, aku balik sendiri ke hostel. Masa tu baru aku sedar aku sorang-sorang berjalan di tengah malam.....Gila aku akan ingat waktu tu sampai bila-bila.....

Sampai di hostel, kami berkemas dan tidur sejam dua sebelum berangkat ke Airport. Teksi MPV disediakan oleh orang hostel just bayar 10k seorang. Ajjushi sampai pukul 5 pagi, kami dengan blur angkat barang dan tidur dalam teksi sehingga sampai di Airport.

Kami semua senyap, sebab sedih nak balik dah!!!....celake sangat perangai sebab tak nak balik Malaysia.

Berakhirlah budget travel kami ke Korea selama 10 hari. 

Bye KOREA!


5 ulasan:

FiZ berkata...

wahhhh...bestnye.... dpt tgk big bang dgn mata kepala sendiri...plus g korea..huhu

Siti Nadey berkata...

tu la rejeki kan hehehehhe

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

alamak best nyaaaaaaaaaaaa!

jeles nadey!!!

Anis Albino berkata...

Akak. All total akak habis kt korea brapa? Aaaaa teringin nak pergi lepas SPM! :(

Email saya kt anisalbino@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Susah tak nak beli tiket online ? Bigbang nak comeback april ni, saya plan nak pergi concert kat sana.
Kalau beli kat kaunter takut habis pulak. Al-maklumlah bigbang kann. Mesti cepat sold out.