Ahad, 3 Mac 2013

KOREA: Budget travel (Winter), Day 8 at Nami Island

Hari kelapan hari yang kami nantikan. Kami ke Nami Island, tengok news hari dijangka ada salji! weeeeeee.... kami bangun awal, dan aku mandi last. Yan dan Zaira siap awal untuk siapkan breakfast dan bekalan. Kami bawak pajeon versi malaysia. HAHAH jejemput tu kami buat mcm pancake then kerat kecik2....dan rembat sos cili Zaira bawak dari Ganu!

Ini ubat herba yang aku amalkan sepanjang 10hari di korea, Alhamdulillah sakit badan takde dan tak demam...selsema pun takde! Ubat ni aku tau dari blog kak Zarina, dan dia siap translate lagi ingredient dalam minuman ni!. Rasa dia macam air stokin tapi untuk kesihatan aku telan jugak!
SINI HAA
Dari Jongno3ga subway station kami ke Myeongdong tukar station ke Cheonyangi. Sampai di Cheonyangi cari laluan ke ITX (train ni baru bukak Feb 2012). Pada mesin tiket tu akan ada Oppa hensem yang keje sana akan tolong kita beli tiket ke Gapyeong. Tiket tu ada harga untuk berdiri dan duduk. Masa kami pergi kami beli tiket berdiri yang berharga 3,800won bersamaan lebih kurang RM12. Masuk je train, orang yang check ticket kami suruh kami duduk sebab banyak ruang kosong. Lebih kurang 30 minit ke kurang aku lupa sebab aku duduk je terus tidur....hahaha sampailah kami di Gapyeong. Keluar je dari station kami jerit sebab hujan dan sangat sejuk! Seyes masa ni aku nyesal kumpol lelemak banyak sebab takde gune ye! aku sejuk gile babi rase nak nanges! (ok aku poyo). Kami ambil taxi 4 orang harga 2400won = RM7...sampai di imigresen Nami Island....lolol imigresen bagai! Harga tiket masuk dan ferri ada diskaun untuk foreigner macam kami seorang 8000won = rm24.
Kosong tak ramai orang sangat!
Harga biasa 10k won = RM30 tapi kami dapat 8000won = RM24
 Air kat pulau ni hampir beku ye!
 Nampak lak boat ada bendera Malaysia!!!!!!!! WOWOWOOWO
 Muke macam terkene tahhi gagak gamaknye!

Sampai je di Nami Island, aku rasa perkara wajib adalah tawaf pulau dengan mudah iaitu naik bus shuttle dorang. Sebab ape? kalau ko jalan belum tentu ko pergi semua tempat. Better ko tawaf dulu baru la jalan2 dan camerewhore bagai!....Harga bus......5000 won
Jalan licin gile hokey! sebab salji plus hujan!
Tempat first kiss dalam scene Winter Sonata!
Ok sawan bermule apabila kami nampak satu padang putih penuh salji dan tiada manusia bertandang selain kami! Kelibat di belakang Yan tu aku tak tahu mane arah datangnya MISTERI!

Of course dengan muke budak teater haruslah OVER!!!!!! 
 Yan bajet cute!!!!!!!
 HAHAH aku gelak 3 hari tengok gamba ni! Kak nisa macam berdendam kesumat sangat....penuh dendam baling salji kat Zaira.
 Dan aku trick kak Nisa untuk posing, dan Zaira ambil kesempatan membalas dendam dengan muke TAK BERSALAH HOKEY!!!!!!!!!
 Yan baling salji kat JUBOR @ punggung aku sampai basah SPENDER aku! lembab sampai malam ok!
 Aku balas dendam dengan menggunakan bakat dari sekolah mengengah.....lontar peluru dan rejam lembing!
 hiakkkkkkk!!!!!!!!!!!!! terberak aku
 Baik punya Gaya Dafi sangat!
 Ok Yan sabo ye!
 Naik sky bike 3000 won = RM9
 Kalau musim bukan sejuk sure kami dah naik beskal ni pastu buat maraton jelajah 1 nami!
 Aku naik dengan Kak Nisa aku kayuh pecut! macam dalam cerita Running man tu pastu mulalah Kak Nisa terjerit2 takut! keperempuanan sangat!
 Romantik hokey!
 Sedih gambo kami takde
 Goguma......ubi jepun ni manis
Nasi goncang tu nama dia Dosirok
Lempeng = Kimchijeok
Rice wine = makgeolli (kalau muslim tak yah la gatal order ni HARAM)
macam ABC Ppatpingsu (winter takde jual hokey)
Me hape tah = Muksapal 
 ada gerai HALAL jangan risau!
 Goncang sampai bergegar lelemak aku!
 Hasil goncangan lemak

 Gajah di Nami pelukis orang melayu bangge jap, Mohd Yusof bin Ismail!
OK patung lucah ni haruslah pandang lame2....
Tandas ni bersih siap ade buku! bapak la kan! ade mase nak bace buku sambil memerut!
 Actually ada kisah disebalik Nami island ni tapi orang bawak bus tu cakap korea! memang aku paham sangat! Takde subtitile....masalah!
 
 Rabit kat sini tak takut manusia ...takut train je!
 Bendera Malaysia hokey! aku pelik
 Rumah orang asli berlantaikan salji memang tak sejuk!
Gamba dari instagram!
 Balik dari Nami Island pon sudah malam, kami singgah di Insadong. Aku memang aim dari Malaysia nak beli cop ni.....aku singgah dan buat tak lame pas tu semua buat gak!
 Paling tak tahan buat untuk kelab...semangat sangat kawan aku...KIM HYUN JOONG FANCLUB
 Aku rembat 3 beg
Dairi ni cool gile tapi aku tak beli!....Pas jalan-jalan kami cari makanan dan balik! Hari ni best dan ini last post gambar banyak2....


3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

beg beli kat area mana?

leh email kan kat sini?
shazana.sauffi@gmail.com

Danni berkata...

urm... tu bukan bendera Malaysia, tapi bendera U.S~ Korea ngan US mmg sekutu kuat, sorry cakap Malaysia orang Korea xpandang pun ㅠ.ㅜ

Tanpa Nama berkata...

Danni: nampak sangat komen tak tengok gambar.. Sory, ke bukan orang Malaysia ye Danni? Kenal bendera Malaysia tak? Bendera US tak ada bulan bintang besar warna kuning. Nak lebih pasti google, nampak beza nya.