Ahad, 3 Mac 2013

KOREA: Budget travel (Winter), Day 9 SHOPPING FOR THE LAST!!!!!!!!

Hari last bershopping, kami menuju ke area Namdaemun, Myeongdong dan Dongdaemun, tawaf semua tempat sekitar nak bershopping la! Sebab esok dah satu hari kat konsert BigBang....maka hari habiskan duit! Kami singgah di post office post semua poskad.....pastu naik teksi ke Namdemun, turun je teksi aku menjerit nampak poster LEEDONGWOOK..tak dapat jumpe orang jumpe poster pon jadilah! Sadis sangat!
Biase la Yan ni sejuk2 makan eskem!
 Beli kat area underground market di station Myeongdong! Seyes nak banding tempat lain tempat ni semua album murah2....kat Msia mahal! nak berbelanje ni kene pandai dan rajin ye.....tanye semua kedai dan compare. Pastu lembutkan lidah bukan untuk mengaji tapi lembutkan lidah untuk tawar menawar.....
 Ni baju aku beli harga 20k won = RM60 antara barang yang puas hati beli. Ade sehelai lagi sweater aku beli best gile!
Antara barang makeup yang aku borong! Plus free samples

Tak banyak gamba untuk harini sebab kami dok sebok shopping! 

Sedih sebab lagi 2 hari kami nak balik! Rase nak menetap kat sini!

4 ulasan:

naem berkata...

salam,

tanya sikit lah, pernah ternampak topi leessang ada jual kat mana2 tak waktu kt seoul?

thx

Siti Nadey berkata...

@naem

of course ada tapi mahal sangat...kalau convert into msia dalam seratus lebey! but sane ade je jual ciplak....made by : THAI...hahaha

naem berkata...

Yg mahal yg ori la yer? Yg mahal dgn murah tu ada jual kt mana?

Siti Nadey berkata...

@naem

yang ori banyak area EHwa University, hondae.....dengan kedai gangnam....bila tengok cap tu kite leh tau ori ke x...tengok kedai, jahitan n brand...lg 1 barang korea banyak yg berkualiti even murah pon....dia ada tulis made by where...biasenye yg jihyo tu made by korea...n ade brand kedai dorg...tyu bru ori...

sy beli tok ade sy yg made by thai...cun...harga msia...rm30 cantik siap tanduk2 lagi....

cari murah n kualiti baru best :)