Khamis, 25 April 2013

Aku rasa aku dah pergi Sweetree, Korean Town, Ampang dah 5kali!

Actually gamba dan kejadian ni dah lame berlaku.....Febuary 2013. Sambut besday aku dan rozanna.
Actually aku dah bosan tempat ni tapi kawan aku ramai tak penah jejak. Maka selalu la kami lepak sini.
Sape nak pergi, pegi google...Sweetree, Ampang!
Aku tahu Flora memang sabo je dengan aku...lagi2 kalau aku kene masuk saka....habis...
Geng sekolah aku memang kenal sangat perangai huduh aku...susah senang bersama
Terime kasih ye gemok2

Banyak lagi gambar makanan.....tapi tak leh upload dari henpon pulak. Takpe lah...anggap je la muqadimah....nak tahu menu pergi sendiri k!

Komen tempat ni: Dulu servis die laju je...sekarang lambat sikit. Sedap tapi bagi aku biasa je.....nak riak sebab banding rasa kat Korea kan....Tapi servis bagus, tekan button pekerja datang bantu....say it in english because most of them migrate datang Malaysia bekerja atau student and of course they would be pleasure if we can speak Hanggul.....

Masa birthday kami, dorang buat candy gula hangus.....ala...macam ni
Gula perang, baking powder pastu bakor la dalam piring....pastu tekap la ape2 bentuk yang ko suke dan sejukkan.....tapi wadehell masa kami pergi, owner tu menggelabah buat...mayb nak layan customer lain kan....die buat nama kami...sumpah bersepah....tapi tak kesahlah....die dh usehe berikan yang terbaik kan....redha je la....

Pastu kami pergi kedai beli barang dapur, aku nak beli barang buat teeokbokki....rice cake.....aku lagi suka buat sendiri sebab aku buat lagi sedap...tapi sampai sekarang Tteokbokki kat Korea tiada tandingan.....aku nak try cube recipi baru sampai rase die same....haaa melampau kan semangat. Pastu owner kedai...who's birthday??....rozanna cakap...kami berdua...terus die tanya...korean pop minat siapa...aku laju je cakap BIGBANG!!!!!!!!!!!!!!! pastu terus die suh pekerja die ambek kipas bigbang...haaaa semangat lagi owner kedai tu dari aku...aku pon happy lari2 lompat2....senyum sampai balik rumah.

Pengaruh korea dan jepun terlampau bersemadi dalam JIWA KAMI....just nak tunjuk kami ambek gamba ni kat Wangsa Walk....kat mane??? kat tempat main game...haaa cari sendiri...
Macam sakai, die edit gamba kami, semua mate beso2....kulit bersih yarabbi....

Ok ni lagi satu penyakit aku bila saka makan dah masuk....aku suke posing macam ni....aku rase nak bukak galery letak theme....ada sesuatu di celah gigi Nadey...haa gitu ko!

Melampau....huduh tapi aku peduli hape....sekian bye!

Rabu, 24 April 2013

Buruk Perangai 4

 Cant wait for this weekend.....enjoy these tumblr for a moment!

Nak yang ni.....purlez

Tadi dalam opis kami borak2....nak cari boyfren macam mane??? Aku cakap aku nak cari lelaki kampung yang pandai muay thai! AHAHHAHAH

Dari dulu lagi ayah aku ajar aku tengok cite lawan-lawan...cite kungfu....aku lak suke cerita dari Thailand....sebab pe?? banyak cite dorang best gile....ingat aku suke cite korea je???  Bagi aku lelaki yang cakap thailand cool gile....apetah lagi kalau ensem dan pandai berlawan! Berdarah hidung aku.....

Dulu aku pernah bagitau kawan dan family aku, pas grad dulu 2010, aku berangan nak pergi thailand, jadi tukang masak kat tempat orang bertinju, dalam mase yang same cuci mate mane tau ade jodoh. Tapi orang macam aku berani lak berdikari macam tu...memang tak jadi la aku pergi tu yang dapat keje kat Malaysia....hahahahah

Kalau aku dapat suami macam ni....kalau aku derhaka mahu die buat smackdown gune siku....gune keting kaki dan gune tulang bontot! Mantap sure aku jadi isteri solehah

Ok mantap lelaki kampung buat muay thai tengah2 kampung, kalau ada kat kampung aku sure aku dah jerit2 then kalau dia cedera cepat2 aku jadi nurse....haaaa imiginasi 

ok aurat -_-!

Tu aku cakap, lelaki Thailand ni muke macam lelaki melayu...ala2 sepet but nice....badan tan....mantoop nak cuci mate....nk buat trip ke Thailand la

Aku rase ramai kenal Ananda ni, mantop dari kecik aku tengok cite die...dari die tak baligh...
Mantop weh kalau die jadi trainer aku sure aku sesenang je lutut kepala sape yang buat dajjal ngan aku!.
Mantop ok aku puas cuci mate!

Selasa, 23 April 2013

NI BARU BETUL CINDERELLA.....SEYES SHIT AKU NAK KURUS...SURE ORANG YANG REJECT AKU MENYESAL

Lelaki ni tekad nak kurus selepas kene reject.

Serius...aku sangat2 setuju, jika semua orang kurus dengan sehat sure sangat cantik. Aku pon nak cantik gak masalah terbesar adalah semangat tahi ayam dan pemalas....seyes aku ni pemalas...

ok lets picture talk dan bersedia dengan tisu sebab hidung korang akan berdawah hokey


Astaghfirullah.....nampak aurat....gila ko sape tak nak laki macam ni....rase nak peluk terus. Kalau dulu die buncit aku pon buncit bile peluk sure terpantul....kejadah nak romantik kan...bia la salah sorang je yang gemok....LOL aku memain!

Gile ko....inspirasi sangat....

Please la kalau aku ade duit aku pegi buat buang lemak..memang banyak effect but once ko dah kurus ko takut nak gemok so ko akan terus exercise.....

Ok alasan je semua



Isnin, 22 April 2013

Cheoeum Sarang....First Love....


First Love (처음 사랑) Lyric English Translation
In the beginning, like a dear friend, like lover
From the moment stocked your heart in my mind
My fluttering heart says that it’s the destiny
Believe in the immature first love
Even if breathing also feel happy
It’s the love like the sun
I thought it’ll be forever
Only memories left
Now my heart is hurt, shedding sad tears
Even if leaning on my cheek, it’s okay
The memory of whole body full of wounds
It’s okay to remain
It’s my first heart that first chose you
Because it’s the first love, that’s good enough for me
Guarding my first love forever
That kiss with you is magical and exhilarating
My heart begins to beat just like this
Whisper of love that is hot like a flame
My first love that had dreamed of the future
Your smile makes me smile
Love that is like the stars
Satisfy at that time with good
Beautiful times
Now my heart is hurt, shedding sad tears
Even if leaning on my cheek, it’s okay
The memory of whole body full of wounds
It’s okay to remain
It’s my first heart that first chose you
Because it’s the first love, that’s good enough for me
Guarding my first love forever
The first love that used to love happily





" i might can't forget you until i die....even i found another love...
You are always had a place in my heart"

ok nanges lagi!......

KOREAN DRAMA: KING OF TWO HEART

 Ejaan korea kat atas....Deo King....The King la...
Ok cerita ni aku dapat petang sabtu....malam sabtu aku start tengok dan habis pada Isnin malam.
3 hari aku menangis sebaldi. Serius...cite ni aku bagi 10/10 bintang uolsss...aku tak pernah skip sikit pon dalam cite ni....maknanya cite ni tak boring!

 Cerita mengenai Raja Korea Selatan yang beruseha menyatukan Korea Selatan dan Korea Utara. Mereka join WOC "World Officer Championship". So Raja Korea Selatan Lee Jae Ha training di Korea Utara berjumpa dengan officer / askar perempuan yang paling gengster @ ganas kat Korea Utara, Gim Hang A....dia ni best watak dia...ganas but cute sebab die terdesak nak kawen. Kat Korea Utara perempuan macam dia semua kawen....die ni ganas sangat susah nak cari jodoh

Amacam macam kes aku kan....tapi bezanya aku huduh n gumuk.

Bagi aku watak cerita ni berat. Dari cinta kat kekaseh dan cintakan rakyat gitu ayat aku....

 Ok sape tak kenal??? hero kesayangan korea...Lee Seung Gi...aku start suka dia dari drama My Girlfriend is Gumiho....mantap!!!!!
 Seganas mana perempuan kalau jumpe lelaki yang dia cinta sure akan cair.....sure akan lembut. 
 Tapi Raja Korea bukan hero aku....tapi hero aku adalah Eun Si Gyeong shi....aku cinta dia separuh mati boleh???

Watak die memang watak berat, seyes lagi berat. Aku tak dapat nak explain detail sebab korang kene tengok cite ni. Dia dalam tegas2, dia terjatuh chenta dengan puteri Korea....tapi takut nak mengaku...so its complicated. Yang paling best Puteri Korea tu pon syok gile dengan dia. Yang best bila dia nyanyi kat hero aku ni....hero ni ingat melodi lagu "first love - Lee Yoon Ji" pastu nyanyi...perghhh suara memang sedap yarabbi......Aku terus meleleh......
Napa la aku pergi Korea haritu tak pergi tempat populer ni! hadui
YaAllah hensemnya....aku nak kawen dengan hero negara la.....

 Part paling best dalam cite ni aku menangis gile bab 1.........Ni last Puteri jumpe hero before hero ..........ok aku nanges jap.......

Konklusi, Puteri ni...lumpuh separuh badan...so bila dia ingat balik kejadian....before die lumpuh jatuh gaung tu....die kene paksa dengan penjahat letak karbon monoksida kat tempat arang dalam rumah abang dia. Dalam keadaan kritikal Puteri ni...mengalami depression yang amat teruk, tapi bila jumpe hero dia....walaupon sekejap....dan beberapa ayat keluar dari mulut dia....terus Puteri ni...elok...dengar cakap...Love made us stronger.....Loves can cure cancer.

Ok nanges lagi....jap!!!

 Lee Yoon Ji....aku kenal die mase die masuk We Got Married dengan Kangin Super Junior...aku suka gila dia sebab die memang pandai....cantik plus pandai....then die sendiri yang nyanyi lagu First Love tu....ok nanges dengar lagu tu...
 Comeynya dorang ni!
Alolo comeynya.....seyes aku meroyan....