Khamis, 25 April 2013

Aku rasa aku dah pergi Sweetree, Korean Town, Ampang dah 5kali!

Actually gamba dan kejadian ni dah lame berlaku.....Febuary 2013. Sambut besday aku dan rozanna.
Actually aku dah bosan tempat ni tapi kawan aku ramai tak penah jejak. Maka selalu la kami lepak sini.
Sape nak pergi, pegi google...Sweetree, Ampang!
Aku tahu Flora memang sabo je dengan aku...lagi2 kalau aku kene masuk saka....habis...
Geng sekolah aku memang kenal sangat perangai huduh aku...susah senang bersama
Terime kasih ye gemok2

Banyak lagi gambar makanan.....tapi tak leh upload dari henpon pulak. Takpe lah...anggap je la muqadimah....nak tahu menu pergi sendiri k!

Komen tempat ni: Dulu servis die laju je...sekarang lambat sikit. Sedap tapi bagi aku biasa je.....nak riak sebab banding rasa kat Korea kan....Tapi servis bagus, tekan button pekerja datang bantu....say it in english because most of them migrate datang Malaysia bekerja atau student and of course they would be pleasure if we can speak Hanggul.....

Masa birthday kami, dorang buat candy gula hangus.....ala...macam ni
Gula perang, baking powder pastu bakor la dalam piring....pastu tekap la ape2 bentuk yang ko suke dan sejukkan.....tapi wadehell masa kami pergi, owner tu menggelabah buat...mayb nak layan customer lain kan....die buat nama kami...sumpah bersepah....tapi tak kesahlah....die dh usehe berikan yang terbaik kan....redha je la....

Pastu kami pergi kedai beli barang dapur, aku nak beli barang buat teeokbokki....rice cake.....aku lagi suka buat sendiri sebab aku buat lagi sedap...tapi sampai sekarang Tteokbokki kat Korea tiada tandingan.....aku nak try cube recipi baru sampai rase die same....haaa melampau kan semangat. Pastu owner kedai...who's birthday??....rozanna cakap...kami berdua...terus die tanya...korean pop minat siapa...aku laju je cakap BIGBANG!!!!!!!!!!!!!!! pastu terus die suh pekerja die ambek kipas bigbang...haaaa semangat lagi owner kedai tu dari aku...aku pon happy lari2 lompat2....senyum sampai balik rumah.

Pengaruh korea dan jepun terlampau bersemadi dalam JIWA KAMI....just nak tunjuk kami ambek gamba ni kat Wangsa Walk....kat mane??? kat tempat main game...haaa cari sendiri...
Macam sakai, die edit gamba kami, semua mate beso2....kulit bersih yarabbi....

Ok ni lagi satu penyakit aku bila saka makan dah masuk....aku suke posing macam ni....aku rase nak bukak galery letak theme....ada sesuatu di celah gigi Nadey...haa gitu ko!

Melampau....huduh tapi aku peduli hape....sekian bye!

4 ulasan:

De' Wanie berkata...

nadey...ape kat celah gg hang tu?hahaha

Siti Nadey berkata...

cokolateeeee!!! ahhahah cun kan!

news feed blogger berkata...

Tangap gambar sgt kiyomi. Teringat geng time sekolah dolu2.

Papa-NtiQ berkata...

Hi...kita orang dah pegi Sweetree awal tahun ni (entri dah masuk) tapi bulan lepas ada satu lagi restoren korean yg halal dubu-dubu di KL..best jugak tapi anak2 la yang suka sangat..bapak nye biase jerrr hehe
Senang2 tu jenguk2 la yer pics yang saya dah download kat dubu-dubu di blog www.blogmakanbest.blogspot.com
Kalu minat bolih la follow blog saya TQ!
Semer entri2 di blog ni cakap pasal makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehehe maklum la kita idup utk makan kan?