Isnin, 6 Mei 2013

Cik Melur buat selca selepas mengundi!!

Gile lawak ibu aku buat SELCA!!!!!!!!! hahahahaha tu la zaman moden! LOL....BTW background bendere BN tak tahan....nak je aku edit kasi hijau biru atau roket!

Tak tau la...b4 ni aku tak pernah kesah dengan politik Malaysia, bagi aku semua kotor since selepas.............. jadi pemimpin!!! Tapi sejak aku menjalankan tanggungjawab sebagai seorang Islam dan seorang warganegara Malaysia, aku redha dengan keputusan BN menang tapi bila macam2 kes jadi isu, pemimpin kita sudah naikkan isu perkauman....aku rasa kerajaan Malaysia dah tak kukuh.....Kita masih pertahankan orang Melayu tapi jangan lupe rakan kita, Cina dan India. Hidup bersama, naikkan ekonomi bersama, jaga keamanan bersama tapi jangan lah kita berpecah.

Aku tak peduli orang nak kutuk blog aku ke....tapi pada pandangan naif aku, semua orang tak suke dengan ketidakadilan....semuga kerajaan Malaysia kekalkan kedamaian dan keamanan. Yang paling penting, PEACE!!!!!! 



Cik Melur dan Bujang Duda (ibu dan ayah) orang kuat PAS, dia berkempen tepi jalan sambil jerit2....aku rilex tengok cerita korea. Sebab ape?? sebab aku tak obses dengan politik...tak kesah sape menang tapi jangan orang tu bagi beban kat rakyat macam aku!!!! tu je....HAHA

PtPtn= lagi 10 tahun habis bayar? kalau nyawa tak panjang jangan pindah hutang kat famili aku sudah!
Gaji= 2k- rumah - minyak tol - AES - kereta - ptptn - makan? 
tiada simpanan...yes aku suke hidup dengan beban ni! 
Aku kene cari cara macam mana nak cari duit lebeh nak pergi melancong!

PEACE NO WAR....

4 ulasan:

wAnIe berkata...

sempoi la mak hang nadey..hehe

bspotgurl berkata...

sedey gak PK pasal Malaysia skrg ni.. entahlahh.. nak komen pun x reti pasal politic nih.. yang pastinya your mom memang sempoiii orangnyaa :)

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

nak melancongggggggggggg je keja hehe

nadey bila nak jumpa yong ni

Siti Nadey berkata...

@wanie...mak aku bajet orang mudo

@yani....mak sy org kuat pas....dok tengah jalan jerit2 hahaha

@yong....bile nk mai kl??? tapi sekarang ramai orang kawin...hujung mgu je orang kawen heheheh