Rabu, 22 Mei 2013

KES ANAK DERHAKA MODEN?? Selaku anak derhaka juga...aku bagi komen boleh?

Kuang ajo ko....ko ingat tetek aku mainan ko!!! derhaka gile ko ni! GATAI

Berkenaan kes yang makin menarik perhatian ramai.....kes artis kan.....komen aku....memang ketara kita nampak dari awal, WADDE nape mak die mengadu kat media???? Gila ambil risiko bagitau satu Malaysia yang anak die macam tu macam ni...

See ketara mak die memang tak patut buat keputusan beritahu media....

TAPI.............TAPI...........

sebagai anak, lagi2 dah matang dah gatai nak kahwin....lagi2 ko LELAKI kot...sumpah tak gentleman la keruhkan lagi keadaan....orang perempuan memang emo...lagi2 ibu yang semakin tua, hormon testosteronya makin meningkat maka berlaku ketidakstabilan emosi, maka dia cepat marah dan bila marah, mulut tak boleh tutup..macam-macam dia cakap tanpa niat.

Konon tercalar emosi si anak yang matang tu, masalah makin parah bila dia bertindak SUNGGUH TIDAK MATANG dengan membuat pernyataan balas di media JUGA. Siap nangis2 dengan kekaseh ko...kekaseh ko pon kaki nangis gak.....siap jeling kamere ko shoot aku nangis ke x....seyes nak je aku capture waktu indah dia jeling kamere SUMPAH FAKE gilos....

Si lelaki ni tunjuk masej maknya....GILA ko nak bagitau satu Malaysia keburukan mak ko? 

Then dia buat statement RIAK
" walaupon dengan seumpah seranah mak saya tapi tu tak jadi, Allah bagi murah rejaki afiq.....afiq masih ada JOB....Alhamdulillah afiq takde masalah dengan produksi mana2 ..." pastu sambung nangis buat muke gorila. Aku copy baik dari interview MELODI ok....gila ko weh...Allah tak bagi terus, DIA akan bagi waktu yang tak di jangka....tunggu la

Bak kate mak Eina Azman, kata-kata ibu doa...memang dia kene tarik balik kata-kata kesat tu. 

TAPI...........TAPI..............

Hati mak mane yang keras macam batu? kalau macam batu...ko lahir je...nangis2 macam gorila...sure die bunuh ko....campak dari tingkat 10 berderai otak ko TAPI............TAPI...........kesabarannya sangat tinggi sehingga dia yang usehe sampai ko jadi artis uollls....

Aku pasti sangat2........seyes yakin seratus 2 peratus....pas mak die maki2....dalam 24 jam...mak die kate....Ya Allah ape aku dh ckp....ampunkan dosa aku.....

Selepas 48 jam....yaAllah risaunya aku...kalau2 Allah makbulkan doa aku....ya Allah aku tarik balik semua kata2 ku....berikan anak ku pertunjuk....

selepas 72 jam dia mengharap anak dia memujuk....rindu sangat nak dengar suara ......TAPI die tengok MELODI / GALAXI anak die buat statement dengan kekaseh di media.....runtun hati mak die lalu mak die kembali menyumpah anak dia untuk lepas geram....

pastu aku tak tahu ape jadi!

Aku takot jadi macam kes Wail bin Khatab...di zaman Rasulullah SAW...sampai dia kene azab teruk gila nyawa tak boleh lepas dari jasad, sehingga beberapa kali pujuk ibunya untuk ampunkan anak die....sehingga satu tahap ibunya tak tahan tengok anaknya diazab teruk lalu diampunkan dosa anaknya...maka tercabut nyawa dr jasad

Tengok...macam mane keras pon ibu mesti maafkan...so ko xyah nak suruh dia mintak maaf dalam masa 7 hari notis saman....kejamnya yA Allahhh
Wadefuck sayang bakpe u nangis HODOH SYIAL!!!!!!!!!!!


WADAHECK is going on??? Ni serius aku tak tahu cerita tapi aku letak ni

 Weh nak puasa nak raye dah....seyes kesian mak dan ayah lah....paling syahdu bila hari raya wartawan pergi ke rumah-rumah orang tua...anak dia...tengah syok masak lemang bagi isteri kedua makan....



Kes aku, aku mengaku aku baran aku selalu buat ibu menangis tapi aku tak pernah cari media untuk selesai masalah. Mula2 aku pergi mengadu pada kawan....salah cara aku...sepatotnya mengadu pada Allah...solat dulu....tapi aku nangis2 dulu dengan kawan....syukur Allah berikan aku semua kawan yang nasihat agar aku mintak maaf dengan ibu aku semula....walaupon aku tak salah....

Syukur bab kawan.....aku biasenya tegur je ibu tapi dalam keadaan moody.....tapi biasanya aku akan tegur pelan2....hari demi hari...SUMPAH AKU CUAK GILE kalau2 aku mati atas jalan tanpa kemaafan dari ibu ayah aku. 

Pasai kes maki hamun, weh manusia weh yang bagi bukan bisu mesti maki hamun sebagai salah satu cara lepas amarah....tapi ibu kot takut anak die atau die dijemput Allah swt sebelum sempat meminta maaf atau beri kemaafan....bila amarahnya reda dia akan doa ampunkan dosa aku dan dia....MESTI!!! aku yakin ibu aku buat tu...sebab dia pernah kate...setiap kali kamu melangkah keluar dari rumah ibu cepat2 ampunkan dosa kamu....see.....amarah tak lama.

Masing-masing ada cara nak mintak maaf dengan ibu bapa masing-masing bukan lisan je ye. Maka sesiapa yang ego tinggi macam aku...usehe la sekeras macam mana pun...baik balik dengan ibu....pelan2...doa 5 waktu agar lembut hati ibu dan aku agar aku cepat2 mintak maaf........

Kenang kembali waktu gembire kami 2 beranak....aku dan ibu je perempuan dalam umah sebab tu kami selalu bergaduh....biaselah perempuan aku curi make up die ...die curi pin tudung aku....aku curi minyak wangi die ...macam tu la perempuan normal....paling tak boleh belah aku mengamok sebab baju mak aku kecik...aku tak muat pakai....bodoh gile bile mengamok sebab aku makin obes....

Dulu kes aku gaduh ngan pengkhianat dan gay laknatullah, mak aku lah yang kembalikan aku dari zaman gelap aku...hari2 nasihat.....tanpa jemu....Walaupon aku anak sulung perempuan tunggal aku manje gile macam anak bongsu maka semua keputusan aku bincang dengan ibu ayah. Kadang2 je aku ikut hati aku..tapi last2 aku mesti bagitau dorg....Jujur aku tak boleh hidup tanpa mereka...Ya Allah panjangkan umur mereka agar aku sempat berbakti tanpa sesalan. 

Bak kate mak aku...aku ni macam bukan 25 tahun, masak tak tahu (haaa bile aku masak xnk makan...aku masak makanan korea....), sume malas....baju spender ibu ayah masuk mesin basuh....yang aku tau koreaaaaaaa je....jangan menyesal nanti....

SEYES cuak....tapi aku ego...so aku pure2 cool...bile ibu takde....aku try je masak...kemas umah...tapi bila rajin lagi hebat aku kemas rumah....lagi2 kalau ade mood baik...macam dulu ade boyfren aku rajin gile babi sampai rumput depan umah aku cabut! wadehell fake gile aku dulu......harap aku cepat2 insaf dan rajin.....

Cukuplah tak best cerita pasai aku....kesimpulan....ibu pon manusia TAPI.....TAPI.... istimewanya dia adalah mengandungkan kita...ce try ko ngandung sakit gila boleh putus nyawa weh...sape nak berkorban macam tu weh....tanpa ibu ayah kita tak dapat hidup mcm sekarang....dapat nikmat dunia...tengok benda langha korea...haaa gembire....lalalallal haaa.....maka kite WAJIB balas budi dengan doa sentiase untuk mereka....setiap kali solat sedekah Al-fatihah pada mereka samada hidup ataupon sudah tiada....aku pegang nasihat dr fadzilah kamsah.....

Allahumma'ghfirli zunubi waliwalidayya warham huma kama rabbana soghira....

adui susah translate...kang bace tak betul aku yang berdosa....bagi kawan Islam yang baru revert to Islam...kalau korang terbaca ni....better dengar kat utube ok...sape yang reti jawi/arab....bace je la...

Doakan aku dan kawan2 agar kite sama2 hargai ibu bapa...bagi kawan yang tiada ibu bapa...doa anak soleh dan solehah je sebagai tanda syukur kita dengan mereka....

4 ulasan :

My Little Diary berkata...

ishh...mmg hot kes artis tu ye...

Siti Nadey berkata...

hahahha agak la....buat malu je

bspotgurl berkata...

nadeyy, insaf baca citer u nih...

Siti Nadey berkata...

Yani.....insaf dan berbakti k...same2 kite usehe

YANG BERKAITAN DENGAN BIAWAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...