Selasa, 14 Mei 2013

PENGALAMAN DARURAT TERBERAK DALAM SELUAR!!!!!!!

Ape maksud darurat?
Banyak maksud darurat ni, tapi aku nak cerita darurat panggilan alam. 

Asal aku nak cerita mende ni? Datang idea kan, nak cerita mende memalukan ni!!!
Apabila bila kita darurat dengan panggilan alam tetibe ada orang guna tandas....rumah ade dua tandas, tapi semua BUSY!!!

Kes aku bukan tu je! Cerita pertama, pernah satu hari aku bangun tidur, semua orang dalam rumah takde. Ibu ayah pergi memancing, adik aku lantak dia la pergi mana. Pastu ade makhluk Allah yang aku benci ni....LIPAS betul-betul kat tombol pulas air tu....GILA separuh nyawa aku jerit sebab dia besar GAJAH tapi malang tiada siapa di rumah. Masa tu panggilan alam @ SYABAS semakin menusuk-nusuk memaksa-maksa nak keluar lalu aku press motor dan ke Shell Greenwood. 

Yang paling bangang, aku bawak pencuci muka, berus gigi semua. Tiba-tiba ada orang ketuk tandas kat Shell tu, aku diam je...pastu die mengadu kat ayah dia...."Ayah, lama gila orang ni berak!!! adik dah terberak dalam seluar dah ni!"

Bila aku dengar je die mengadu kat ayah die cuak aku takot die rempuh tandas, aku terus cepat-cepat basuh muka dan keluar pakai helmet. Haaaaa nampak tak cover malu disitu. Budak tu dah nanges-nanges sambil terkangkang berjalan, sebab seluar penuh tahhi.

Kejam aku kejam

Cerita kedua, masa aku kecik dalam tadika kot. Biasa la budak-budak malas pergi tandas katanya ada hantu tandas so berak je la dalam seluar. Kalau aku rase macam nak ponteng kelas, aku cakap ngan cikgu...cikgu saya terberak dalam seluar saya nak balik rumah...rumah saya dekat je..pastu aku pergi taman, pergi kedai makan aiskrim...main teng2..main carom dengan abang kilang beras kat rumah aku tu.....Haaaa nampak la celake perangai aku dari kecik suke ponteng????  Sejak tu, mak aku packing beg sekolah aku dengan seluar spare so cikgu kate kalau terberak tukar je seluar tu tak payah balik rumah!. DULU LA GILE.....sekarang aku suke je pergi tandas. Haaa jangan kutuk aku suke berak dalam seluar...korang dulu pon same je!!!

Cerita ketiga, ADEK AKU....mampus aku kalau dia tahu aku cerita pasai dia. Ok tak terperinci adik aku yang mana....aku ada dua orang adik so assume saje la ye.
Dia ondaway pergi sekolah agama, pastu dia nak terberak ko tau.....HAHAHHA gelak jap.....pastu die pergi berak kat pokok pisang kat tepi jalan....perghhhhhh bersepai ko tau.....sampai daun pisang yang tinggi tu terkena cebisan dan sampai sekarang hasil pokok pisang tu sapelah yang makan. ahhahahahahahahhahahahahahahah sampai sekarang aku gelak lagi walaupon cerita ni masa kami kecik.

Cerita keempat, berebut tandas dengan kucing! Masalah tok aku expert ajar kucing sampai kucing berak pon dalam tandas manusia....cume dia tak pam dan simbah air la...kalau die buat aku lari.

Cerita kelima, orang tua. Aku tak nak perincikan siapa, ayah ke ibu ke atok aku ke.....ahahhahah klako...sebab dorang cari kunci rumah dalam beg sirih, dah la beg sirih tu bersepah macam-macam ado last2 tercirit depan pintu rumah. Nasib baik la malam. Kelako gile babi wehhhhhh

Cerita akhir, masa tu family trip ke Melaka. Umur aku dalam sekolah rendah lah, masa tu aku kurus lagi. Maknanya dalam darjah 2. Kami pergi zoo melaka. Dalam zoo melaka tu ada rumah hantu. Aku masuk dengan ayah aku. Aku dah la takut hantu mesti la aku takot gile ok....pastu bila hantu sergah je aku tercirit ok!!!!!!! pastu masalah aku....aku tak sedar ok. Lepas keluar dari rumah hantu aku keliling Zoo Melaka, pergi ke Taman Buaya lagi....jumpa Ali Mamak dalam keadaan tercirit tanpa sedar. SATU HARI DALAM KEADAAN BERTAHHI ok......balik tu masa mak aku nak cuci baju haaaa die bebel kat aku....dia kate aku tak de sensor ke yang aku ni berak atau tak???? haaa kene bebel tapi aku buat bodoh main-main kat dalam chalet tu ..

Banyak lagi kes darurat ni, tapi cukup lah aku takot hilang selera makan pulak. Sampai sekarang aku terkenang tak sangka aku dah umur 25 tahun kalau terberak dalam seluar gak aku tak dapat bayang keadaan aku mase tu....harap Allah permudahkan waktu darurat aku tu ahahhahah amin.
WADEHELL WEH....xkn situ je berlalat??? nampak sangat!

HAHHAHAHAHHAHAH

KBYE!

Tiada ulasan: