Khamis, 6 Jun 2013

ANOYYING GILE ORANG MACAM NI...............

AMARAN: SESAPE YANG TERASA DENGAN ENTRI NI...MAAF....AKU BOLEH BUAT APE...KALAU TERASA....SILA LAH SEDAR

Ini adalah perbincangan Geng2 UKM aku....hahaha hari2 whatsup group macam2 perkara bincang. 
Isu baru-baru ni berbangkit mengenai perangai manusia annoying. 

Kalau sesape minat Ryan Higa...youtuber yang pofuler dan handsome tu...dia ade buat satu video pasai annoying ni la.....contoh kalau update post kat fb ke instagram ke...twitter ke...buat # tag sampai dua puluh...

#susukambing #kaubodohgile #akupoyokotaux dan lain2....

bagi aku tu tak annoying lagi.....sebab masing2 ada citarasa masing2.....bukan semua orang suke bukan semua orang benci.......

Pertama

1) Dah kurus macam lidi, pastu kate.....eiuuww pipi shaya tembam, shaya dah gemux....nk kuwus weee....bontot saya dah besarrr...(padahal flat jew)
Komen: orang dah ternyata gemok macam aku sure la maki habis habisan.......pun*** betul betine ni...terus betina...cela** perempuan ni....Bab 1 betol. So ni memang annoying! Aku harap die gemok macam aku BETOL-BETOL baru tau ahahhahahah

Kedua

2) Post hari2 kt laman soSIAL....GF/ BF caring gila....suap shaya makan...sebab shaya demam, sore eyes....wtfish semualah...
Komen: Bagi orang yang single, macam aku...sure la maki lagi.....yes...pakwe ko la the best....untung gila hari2 ko lalui penuh dengan kemanisan. Fine hari2 ko bahagia...untung la...

Ketiga

3) Bila post gamba kat laman sosial, ambek gamba duckface dekat2......nak tunjuk muke ko licin takde jerawat dan cantik sangat lah...
Komen: seyes muke ko macam alien!!! yang aku nampak muke ko lagi besar dari badan...seyes gile

Keempat

4) Bagitau satu dunia, yang ko ada suami best gile....memahami....encik suami jaga ko gile2 babi la....sampai nak pakai apa pun suami decide....best nye ade suami PERFECT...suami ko cemburu sampai pergi, balik kerja suami ambil.... sebab dalam dunia ni dia sayang ko sorg je
Komen: untung lah.........aku tak de suami lagi.......untung la jumpe laki baik...hari2 best kan...harap jodoh sampai syurga (aku buat muke gampang)

Kelima

5) Baru seminggu mengandung tapi dah hebah satu Malaysia....eiii bestnye ada baby dalam perut
Komen: orang kate baby baru nak develop ni sensitif.....kang banyak lak masalah jadi. Dan...dan...untuk isteri yang tak boleh mengandung atau baru keguguran...adakah perkara takbur yang dihebahkan itu tidak membuatkan golongan itu lebih bersedih???

Keenam

6) Hal family ko, contoh ko gaduh ngan laki ko..ko maki2 dia kat laman soSIAL.....wtf...lagi satu, alamak aku period, tak boleh bersama suami malam ni....beritahu semua hal family biar satu malaysia tahu
Komen: seyes bangang bukak aib family sendiri!

Ketujuh

7) Cakap pasai agama pong pang....tapi dating dengan awek naik satu motor, bergambar pegang2....
Komen: Cakap tak supe bikin....ni kene remove friend ni!

Kelapan

8) Update kat laman soSIAL yang ko(lelaki) pastu horny nak cari pasangan sejenis...pastu pose pondan2.....capture gamba yang ko baru buat breast implan murah!!!!
Komen: ni memang jenis ...........doa je la cepat2 die dapat petunjuk Allah

Kesembilan

9) Update status setiap 5 minit
Komen: dah ko je keluar kat news feed baik aku remove je....or hide status on news feed.

Kesepuluh

10) Up diri sendiri, yang diri ko ni bagus macam cinderella.....nak tidur kene pakai perfume mahal, nak solat kene pakai telekung cantik2, nak mengaji mesti pakai alquran pelangi, pakai makeup pon mahal2, dll
Komen: gile bajet perfect sangat hidup ko


**********************************************

Inilah semua ciri2 orang yang buat aku annoyed ni....tetibe aku rase macam aku je la bagus ....orang lain annoying....bak kate geng ukm aku...didie ke teng....ade ke kat dunia ni manusia tu xde haters???
Bukan semua suke kita dan bukan semua benci kita kan.....

Kes ni aku ni menunjukan aku ada masalah hati gelap. Busuk hati........jeles.....

Kalau kita membanding kan diri kite dengan orang yang macam cinderella tu bahaye.....bile busuk hati macam2 setan hasut....SIHIR DIA....HANTA ORANG ROGOL DIA ....TULIS BLOG KUTUK DIA...FITNAH DIA....itulah setan2 sentiasa cari peluang emas tu.

Itu la susah nak jadi baik.....tapi kita usehe la untuk positif...

Pembelajaran agama sangat penting, kalau malu pergi kelas agama macam aku, kenelah ambil inisiatif untuk belajar sorok2....bace blog i luv Islam ke....bace pendapat orang kuat agama....

Sebab tiada agama di dunia ajar kite mende buruk. POSITIF tu penting....nak positif kene la belajar agama bile redha qada' qadar baru kita akan POSITIF

Aku memang tengah busuk hati ni weh lagi2 aku annoyed dengan orang sekeliling aku maka ayuh la kita positifkan diri....moga2 Allah beri ganjaran pada usaha positif kita.

Adui susah ni nak positif. Ramadhan kian hampir, siapkan diri untuk bulan yang istimewa tu.

Salam

Tiada ulasan: