Khamis, 13 Jun 2013

BUKAN BUDGET TRAVEL: PULAU PERHENTIAN, Besut Terengganu Day 3

Hari ketiga.....hari ni semua semangat....nak snorkeling!!! Semalam masa makan malam, abang dari chalet sebelah cari kami....dan aku beri nama aku untuk rujukan mereka....sejak tu bile kami lalu tepi pantai ramai jerit nama aku offer nak g pulau lain....jerit offer pakej bot la...sesape nak...tapi kami tak berminat....cukup ni je la....aku ada baca dalam blog yang lain...pergi pulau kecik dan jalan2 tapi atas persetujuan ramai....kami menolak semua pelawaan abang2 bot tu!

Seyes aku sangat selesa dengan pakej rm330...walaupon ramai kate mahal...tapi aku rase berbaloi...bilik luas, servis cekap siap panggil kami di bilik untuk makan....makan dorang pulak memang taraf 3 star ke 4 star hotel....memang sedap. 

 Semua lauk try alhamdulillah abis semua!
 Pas breakfast....kami rehat jap...kemas barang dan bilik untuk pergi snorkeling pulak.....pukul 10 pagi abang tu tercangok tunggu kami....
 cek alatan ok ke x


 Actually kami plan pergi 5 tempat tapi abang tu bawak kami pergi 4 tempat je sebab dah tengah hari...takot xsempat makan nanti lauk habis.

1st, kami pergi satu pulau, ada chalet bajet....kecik je chalet tu so disitu kami praktis guna alat....kalau pergi ke tengah2 dapat tengok ikan nemo....

Kedua, kami berhenti tengok penyu....comey2 je penyu tu....anak2 die je...mak die mane tah

Ketiga, shark point....kat situ memang ambil masa yang lama sebab susah gila nak cari shark time tu.....ade pon kecik gile....haish xpuas hati betul...mungkin takde rejeki....

Keempat kami ke mata air ...air berani....abang tu agak blur dan mungkin takde pengetahuan pasai pulau tu....kenapa orang panggil die air mate berani??? die jawab...pas ni balik tak yah mandi dah...
agak bangang tapi abaikan je la orang tua tu!

Cantiknya tempat tu korang boleh tengok....betapa indah cipataanNYA

 Seyes sakai tapi nak buat macam mane....



 Pas balik ngam2 kul 1.30 tengah hari....kalau kami ke checkpoint kelima sure tak dapat makan....checkpoint kelima tak silap aku tempat yang orang selalu terjun kat rumah api tu! 
Tengok aku bebel kat FLORA cara2 nak sidai baju!
 See aku ketua yang bagus kan pas bebel2 senyum ambil gamba....sakai gile

Petang tu, pas makan tengah hari, abang chalet tu ajak kami g jungle tracking...FREE tapi kami semua tak nak sebab baju dah xde....down sgt kalau tak kami boleh naik ke puncak dan tengok satu pulau....takpe la petang tu kami bergosip lagi sambil main ONE HAPPY FAMILY AT HOME....sesape tak pernah main kad ni sile gugel hahahahah 
 Malam ni...agak sedih yela malam terakhir.....kalau leh nk stay je....tapi semua ada komitmen kerja kan
Malam tu kami makan BBQ, memang banyak gile makanan sampai membazir......seyes puas sangat...sampai tak sempat nak ambek gamba makanan penuh meja....aduh

Sambungan hari terakhir, esok

3 ulasan:

bspotgurl berkata...

Bestnyee.. snorkelling bagai

Siti Nadey berkata...

SANGAT BESTTTTTTTTTTTTTT

nur ain berkata...

Salam..awk pergi nie bln bpe?subhanallah super cantik view pntainya..kmi cadang nk pergi sna bln 5 nnt..igt nk walk in jer..ok x? sbb nk bajet punya psal..awk pergi nie plau kecik k besar?