Khamis, 13 Jun 2013

BUKAN BUDGET TRAVEL: PULAU PERHENTIAN, Besut Terengganu Day 4 LAST NI

Hari keempat...semua sedih...sebab nak balik dah....sebelom balik baik makan puas2...semua lauk kami ambek



 COMOT
 NADEY
 WOON & KEMEK
 candid konon...eh gambar solo FLORA takde....hahahha
 Pagi yang cerah...........lalalaall memang cun tempat ni!....
Sampai jeti selepas 40 minit bot dari pulau.....memang tak boring bagi aku
Selepas ambil kereta kami isi minyak dan terus plan nak pergi Pasar Payang. Balik ni kami ikut jalan pantai....

Minyak full ron 97 = rm39 campur baki 2 hari lepas....
Baki sekarang adalah RM569
Selepas shopping gile bab1 kat pasar payang....mase tu si Flora bagi kami seorang rm100. Kami guna wang tu beli barang2...aku beli makanan la banyak....dan beli baju tidur untuk aku dan ibu....ayah dan adek2 aku kasi makanan je...hahahah jimat kan...xde beli keychain sbb ni terengganu je...

Baki = RM69

Selepas berpenat dari pasar payang....atas nasihat makcik2 sana suruh kami beli keropok kat kampung losong...berbekalkan hp murah aku kami guna WAZE untuk ke kampung tu....

Lagi sekali kami terlampau syok makan keropok dan shopping keropok sampai lupe ambek gamba....MALANG BETUL....kat kampung tu memang banyak gerai...macam biase pilih gerai yg ramai orang....dan rasa dulu sampel ok....jangan main rambang beli je rugi!
 Selepas bonet penuh dengan keropok, kami singgah menghadap Allah SWT kat masjid Kristal
 Seyes aku sawan bile tengok gamba ni seyes aku gedik!
 Aku tak tau nape aku nye tudung kedepan sangat...mak jemah sangat
 candid tyme repair tudung

 Buat perangai depan masjid ya Allah
 abaikan tudung yang penting pose mcm Tyra Bank
 Muslimah jap

See...aku ni manje orangnye ...puih


 Ni memang gile sawan....aku gelak....bile tunjuk kat family aku sume maki aku haaaaa
Selepas penat posing....kami mulakan perjalanan pulang ke KL.....bertolak dalam 4 petang.....ikut jalan pantai sebab nak beli keropok lagi......

Baki rm69 guna semua untuk minyak kereta.......maknenye
semua bajet rm400 seorang...boleh jimat lagi....seyes....
berkat makan berkongsi....kami guna wang lebih rm100 beli barang untuk shopping....berbaloi kan???

Apa yang kami dapat masa backpacked ni????
Kami sangka pas 12 tahun(lebih kurang la) kami cukup kenal perangai masing2....rupenya tak...banyak lagi perangai kite tak tau.....lepas kami pergi perhentian ni kami lebih kenal perangai...masing2....kami janji susah senang bersama even masing2 dah ada family....kawan sehingga akhirat....ramai lagi geng kami tak dapat pergi....

so plan seterusnya.....hehehe tunggu la..
kita boleh plan tapi Allah yang tentukan kan....

ada rejeki kami backpacked lagi.....sudah addicted semua...

Harap Allah panjangkan umur kami dan sehatkan tubuh badan kami...
Murahkan rejeki kami dan baik sehingga nafas terakhir....amin

BTW tudung yang aku pakai dari blog kawan baik aku...

DEWANIE.....sile la jenguk2...mane tau korang rase aku pakai buruk so tengok owner pakai sure terus nak beli hahahaha


6 ulasan:

bspotgurl berkata...

Cantiknya masjid tu

Siti Nadey berkata...

MASJID KRISTAL

anna hashim berkata...

hai ;) 1st time baca blog u, tp i suka baca coz simple n mudah faham :)..
btw nak tanya, u stay dimana masa kt perhentian? n package drpd mana u ambik..i ingat next year i plan nak pi perhentian :)

plz email hasnah.hashim85@gmail.com

Siti Nadey berkata...

Salam

@anna hashim

saya dah email awak jika tak dpt msg sy 0133947735

Chici Hamdan berkata...

Salam awak .. Blh bg saya details perhentian tu tak ? Mcm ok je nk pegi tahun depan

Siti Nadey berkata...

salam chici

sy rasa semua detail dalam post blog. Maaf