Ahad, 29 September 2013

BINI MAT YO - KESIAN

Kecoh kes Mat Yo ni...

Aku tau kes ni rasenye semua blame Bini Mat Yo yang kurang ajo dan Mat Yo yang dayus. Semua backup pakcik ni.

Tapi bile kes ni dah berlarutan....aku rase macam menyampah pulak kat pakcik ni.

Ok nadey ce ko bagi sebab nape ko menyampah pulak??? Padahal ko tau dia hanya jalankan tugas...!!!

Yes .........disini aku nyatakan sebab2 aku menyampah?

1) Memula interview pakcik ni aku tengok video dia....die macam tokok tambah cerita. Memula dia kate "isteri dan Matyo tendang pakcik". Bile wartawan tanya kali kedua dia kata "Matyo tolak pakcik"...See, TENDANG KE TOLAK??? bile ramai sangat wartawan, pakcik ni macam dah kompius cerita sebenar. Nasib baik wartawan tanya sekali lagi...kalau tak berita tulis fakta salah.

2) RAMAI gile peguam nak bela pakcik ni. Sebab awal2 temuramah, dia cakap...."tak payah la saman pakcik....pakcik ni bukan orang senang, pakcik pakgurad je. Pakcik mintak maaf sebab mungkin pakcik terkasar bahasa tapi jangan la saman....pakcik bukan orang senang.". Tetapi ape dah jadi sekarang??? Bile ramai gila nak membantu....dia kata TIADA MAAF, MAAF??? DAH TERLAMBAT...Sebab apa pakcik ni jadi tak pemaaf ni??? Bile ramai backup....ramai hasut....dia pulak nak ikut perangai syaitan? Pemaaf untuk sifat Nabi junjungan kita. 

Kalau aku pon aku serang balik bini Mat Yo ni baru dia tahu langit tinggi rendah, berlagak nak mampos. Tapi cuba bayang kalau pakcik ni takde peguam bela...sure die merayu agar isteri Mat Yo gugurkan dakwaan. See....nampak tak pendirian pakcik ni? Bile ko dah ade backup ko serang dia pulak. Mayb aku rase kes die macam drama. Biasenye drama kan...tetibe pakcik tu jadi baik..."biarlah dia tu, orang muda memang berdarah panas....pakcik redha la nak cari rejeki halal pakcik tak kesah orang pandang hina pakcik"
Mayb aku mengharapkan drama baik begitu!. Malang......pakcik tu dah berbalas serangan. 

3) Simpati. Perasan tak bila dah semua simpati kat pakcik ni....lelama ada je syaitan berbisik kat pakcik ni. SO aku tak tahu jenis bisikan syaitan tu...kemungkinan dengan raih simpati tu boleh menjahanamkan memburukkan famili Mat Yo. Siapa tak buat salah, bukan aku backup pon perangai Mat Yo dan isteri tapi....takkan kesilapan dia haritu, tiap2 hari orang doa mende tak baik untuk dia. Kesian la weh...

Macam ko, mencuri kan...ko kene penjara. Tapi sebab ko masuk penjara ko susah diterima masyarakat. Padahal ko dah bertaubat kot...so tak adil. Seyes tak adil. 
 Aku tak berapa minat perangai Mat Yo ni start bile TMJ beli dia. Masa kalah permainan haritu, buang pingat la...WADDE??? Memang marah takkan sampai maruah Malaysia nak gadai. Start dari haritu aku memang tak berapa minat orang yang berperangai ARTIS ni.

HUH
" Dah bang, jangan nangis....Allah nak uji kita ni...btw i tetap sayang duit u...eh silap...i tetap sayang u Mat Yo"

p/s: Hah.....aku pon buat silap. Aku pon perangai buruk. Allah beri kita peluang JOM kita berubah. Marah tu tetap boleh Marah...macam kes aku dengan PROTON...sampai sekarang aku marah. Kes aku takde siapa layan, bila aku buat report tak dilayan. Kalau la ade orang simpati ngan aku...support aku sampai guna peguam...habis PROTON. Seyes aku jeles ngan Pakcik! LOL

Satu je, kalau pakcik ni pon ko dah maki, pukul....aku rase ko boleh buat perkara yang same dengan mak ayah ko...renung-renungkan. Hormati orang tua ....walaupon dia suke tokok tambah cerita. Biasa la orang tua. Aku tak setuju bila isteri MatYo gelarkan pakcik ni ANJING??? So sama je ko gelarkan bapak ko anjing. Marah2 jangan gelarkan orang anjing. HUH

Sekian

Tiada ulasan: