Ahad, 15 Disember 2013

15 DEC 2013 HARI PENAT DAN GILA TAPI BEST

Tudung sifon bawal dari Ilove_elena. Seyes best sangat sejuk dan senang bentuk. Tapi biasa la aku memang selekeh so serabut sikit aku pakai.

Jumaat (Bangi > TTDI > One Utama > Bangi > Mapley Al Fariz > Rumah Kak Ain 
Mandi solat pukul 3 pagi. Tidur sejam lebeh, 5 pagi bangun bersiap.
Kami (Bob Den Teng & aku) bergerak ngan kete Bob ke destinasi istimewa sebelum ke majlis persandingan Afun dan Kak Laila. Aku tak dapat tidur sebab dengar dorang bebel dan bebel dan membuli. Teng tidur dalam perjalanan setelah tak tidur semalam layan cite korea The Heirs. Aku merayu untuk berhenti makan sebab aku lapa gile maksima. Pagi ni aku kene buli ngan Den, habis hp aku kene hacked. Habis ramai gile kawan kat wasup kene kacau. Gile betul. 

Sampai di Merlimau dalam tengahhari. Jumpe Arai kami gerak ke majlis. 
Tak lama selepas makan, Afun datang berarak. Maaf aku rase lighting haritu cukup cerah tapi Afun masih......(mulut aku takde insuran)
Afun agak terkejut nampak kami, sebab dari awal kami roger yang kami tak dapat datang. Heeee
Tetibe nampak kak Laila ya rabbi........cunnya..Terkesima aku sekejap. Makeup tak over tapi sangat2 cun. 
Ingat dulu Afun ni dok gebang yang die LONERANGER, loser, ape lagi...tapi sekarang dalam geng kera....dia kawin dulu. Dapat isteri cun pulak. Untung laaaa
Serius aku suka sangat warna ni...macam dress dinner aku heeeeee

The original of Kerarockclothing. 1ex fat gorilla with 3 monkeys.
With my precious abang-abang kera.
Sebelum aku interframe gamba sangatlah tenang. Bila aku masuk hancur......
Sampai nak bergambar pon masih buli aku. Orang lain mungkin tak paham maksud jari aku dengan jari dorang. Yang penting tu semua kenangan kami.
Black pon dah dukung anak. Lepas ni giliran yang lain pulak

Curi gamba dari IG.
Masa nampak Afun berarak, bukan aku je malah semua geng rase sebak...rase tak percaya. Aku macam biase bergenang air mata lah...tapi seb baik dorang buat lawak kacau-kacau aku. So air mata tersedut balik. LOL.
Balik tu kami singgah solat dan singgah di kedai air kelapa mane ek lupe....HAHAHAHHA haaa kedai air kelapa ALAI....
Dapat coconut shake special...Arai belanje pulak kan...sedap gile
Balik aku drive, test drive kete orang kaye....pastu memang hp aku kene hacked ngan bob. Habis sume orang dia msg habis FB aku kene hacked. Habis wallpaper aku jadi gambar lain...HABIS IG aku die kutuk. Bukan tu je....penderaan fizikal seperti bagi kaki,,,tuis ibu jari kaki kat lengan aku...sampai lebam...pastu mcm2 lagi. kentot dalam kereta la...aduiuiii..seyes menyesal lak aku offer drive balik tu. Selama 2 jam setengah aku kene mental destruction dari Den ngan Bob. Alhamdulillah selamat pulang. 

Pastu cadang nak stay semalaman kt rumah Kak Ain tapi parking xde. Aku balik Gombak malam tu jugak. Berapa kali aku tampar muke aku pastu jerit2 dalam kereta sebab aku mengantok gile. Huh horror!
Seperti mana yang aku post kt IG, wishlist 2014 aku masih tiada list untuk berkahwin. Tapi sebab semalam aku rase macam pelik gila. Bila tengok gamba semula...tetibe aku tanya geng2...yang aku rase lonely gila. Selama ni aku berkeras...yang aku tak bersedia dan aku nak fokus travel dulu. Setelah macam2 berlaku aku tekad nak fokus untuk diri.

Tapi semalam aku buat plan untuk MISI MENCARI SUAMI DALAM 365 HARI.
Mampu tak mampu kali ni aku akan berusaha. Tak berjaya takpe...mungkin ade hikmah. Tapi bak kate orang la...bukan takde orang nak orang gemuk macam aku. Tapi aku ni ade masalah perangai. Itu penyebab utama tak kawen lagi. Lol.

Ape yang boleh aku katakan...JOM USEHE NADEY!!!!!!
Mungkin misi aku still tak berjaya, tapi at least aku ada matlamat. 
No 8: Buang perangai panas baran.

Susah nak berubah tapi pelan-pelan okay kan.

-Spread loves-

2 ulasan:

anna hashim berkata...

hahhahaa yg pkai spec + berbaju hitam tu cute..hahahahhaaaa

Siti Nadey berkata...

alamak anna...
die lah den yang kacau ana tp die dah bertunang....tahun depan kawen...

prangai mcm sakai tak macam org dh bertunang

maaf atas khilaf die...