Ahad, 8 Disember 2013

NADEY TOLONG JANGAN NANGIS PLS!

As always, aku ni suke menangis. Kereta aku bukan sekali tapi dah berpuluh kali mati enjin. Aku dah bawak pergi HQ Proton Shah Alam untuk repair. Kalau korang penah baca kes BOIKOT PROTON aku korang tahu la betapa Allah nak uji aku dengan kereta ni.
Boleh baca pasai boikot tu DISINI

Hari isnin lepas, enjin tak boleh start, lame gak aku tunggu bersabar, dah tak larat nak maki. Maka aku lebih cool dari sebelum ni. Aku nak call ayah adek lelaki aku pon tak berapa nak berguna sangat. Ape yang dorang boleh buat?

Sumpah aku rase aku lonely gile kene solve masalah ni sendirian.

Harini pagi, ondaway ke kerja dalam 6.30 pagi, enjin mati tengah jalan. Laju je air mata mengalir. Start enjin dan gagah ke tempat kerja. Sampai di parking aku terus tidur dalam sedu tangis. Sedih sangat rasenye. Ape dosa aku? Banyak mende tak berkat agaknya.

Senang je nak buat aku senyum, sebab amarah aku tak lama. Caranya, pagi-pagi google lelaki handsome. Tak pon tengok gambar haiwan. Cukup buat aku tenang. Lol sepatotnye buat dhuha kan tapi bulan mengambang penuh sekarang. Ini je cara buat aku senyum sorang-sorang.

Pernah tak korang rase, ada famili tapi ko tak nak bebankan famili ko dengan masalah kereta. So better diam. Diam dan menangis. 
Rasenye dah sebulan aku tak buat ape-ape bisnes. Sebab serabut punya pasai. 
Patot aku diam, redha dan guna saje kereta bahaye ni?
Macam mana?

Ya Allah sedihnya, masa ni lah aku rase aku ni seorang perempuan yang lemah. Menangis je la keje aku.
Kesian....sadis....
Talor Kitsch
 Please jangan tenung aku macam tu, aku boleh pengsan.
 Allah aurat, jangan kelip mate k....tahan n scroll ke bawah cepat. hahahha
 Emmm jom lepas tension exercise.
 Kalau boleh, kalau aku ade duit aku nak personal trainer yang handsome. Sure aku semangat dan kawal makan. Ni aku exercise tapi tak jaga makan. Sia-sia je.
 Perlulah ambil inspirasi. LOL
 Mana tau jodoh aku jumpe trainer gym macam ni. Kurus aku kiuhkihkihkih
Lastly, boleh tengok haiwan comey. Anjing jenis Pitbull dengan arnah dan ayamnya. Geng....comel
 Dulu aku berangan gak, suami aku tu ahli zoology jugak. Best sharing bende yang kita minat.
Biarlah aku bermimpi supaya aku boleh terus tersenyum.
Semuga Allah murahkan rejeki aku, famili dan rakan-rakan.
Amin.

Tiada ulasan: