Isnin, 10 Februari 2014

DUNGUN- PENGKALAN CEPA

7 Feb 2014, aku ni pantang hujung minggu aku serabut duduk rumah. So aku plan untuk ikut sesape je. Kebetulan Teng dah booked aku untuk teman dia balik ganu. Jumat lepas aku ambil half day kerja, balik terus kemas baju. Teng roger dorang bergerak pas solat jumaat. Agak kelam kabut tapi syukur kami bergerak petang so tak de la sampai pagi buta kan. Pukul 3 lebih Teng dan Taro datang umah aku parking kete Teng dan bergerak guna kete aku. Mane tau aku shopping banyak ke. 

Pukul 6 kami singgah umah Cik Anjang Teng, jumpa famili dan baby. Aku pulak TER beli cadar katil sekali lagi. Baiklah pening. 
Nampak sikit macam bapak orang pegang khayla macam ni. Muke suci baru pas solat! Tapi aku dah usehe cerahkan gamba...maaf ini saja termampu...kihkihkih
Lepas maghrib, kami bertolak ke Kemaman jumpa Zaira. Belanje makan malam pulak. Lapar sangat sampai lupe ambik gamba. Tapi memang kenyang ya rabbi...Alhamdulillah. Terima kasih Zaira.
Kami teruskan perjalanan ke rumah Teng. Sampai rumah dalam 11.30 malam. Sempat tengok sisa-sisa Maharaja Lawak Mega malam tu. 
8 Feb 2014, selepas usai makan nasi lemak Mak Yah Teng yang sedap ya Rabbi, kami bergerak ke kenduri kawan Teng di Kuala Terengganu. 
Tudung padalpop yang cantik aku pakai ni dari Dewanie ok!!!!
Selamat pengantin baru Faiz, kawan Teng!!!!!!! Smoga bahagia hingga jannah. Amin
Baby ni comey sangat!!!!!!!! nampak gigi 2 batang!
Selepas makan kenduri, kami bergerak ke Pengkalan Cepa, Kelantan. Teng sangat excited sebab first time datang kelantan! Akhirnya! Kami sampai rumah Taro yang betul-betul depan pintu masuk keluar airport Pengkalan Cepa. Memang klako sangat umah dekat gila kan...naik flight turun flight jalan bape langkah je dari rumah. Sampai je rumah Taro, dia meninggalkan aku dan Teng sendirian. Dia pergi main bola tampar. Kami blur, kuar bilik lepas tukar baju persalinan ....rumah kosong! baiklah!

Petang tu mak Taro masak kuih-kuih frozen yang dia buat sendir. Ada 3 jenis. Semuanya sedap hokey!!!!!! memang kene blaja buat kuih dari mak dia ni! Tah la,....bagi aku semua makanan sedap! Padahal aku ni agak memilih bab makanan....sebab tekak aku dah biase makan makanan sedap. Kat Kelantan semua sedap!
Malam tu kami plan pergi PCB, Pantai Cahaya Bulan. Sebelum tu singgah rumah abang Taro, Tengok baby comey ni, memula menangis tengok Taro, ingat orang minyak. Lelama ok siap gelak2 lagi. Comey
Gambar ni nama dia Fawaz (xtau la ejaan betul ke tak) abang dia Dayyan, hensem sangat2 pastu kejadian nak cium teng tu akan terpahat di otak kami sampai bile2. BAHAHAHAH klako
Teng nampak macam Cik Ti sangat! (Cikti tu mak die)
Gambar selca dia sendiri!
Cucuk ni memang feveret, panas2 makan cicah ngan sambal kacang dia....minum air kepala...adui nikmat sangat. Sebenarnye aku agak sedih. Last aku pergi dulu masih ade pasir pantai nak main kejar-kejar tapi sekarang kene timbun dek batu-batu sebab hakisan. So bau pantai dah tak se best dulu!
Sampai je rumah, Teng buat onar kene rasuk ngan hantu Thai....perkenalkan ni Mek Sie! Mek Sie ni happy gila sebab abang Taro dan repair power button Iphong dia. Dah la servis murah sangat-sangat! Semuga abang Taro dimurahkan rejeki amin!
Dalam perjalanan balik rumah tah macam mana aku dengan Taro terborak pulak pasai digimon, pokemon, maskrider, ultraman.......

GILA!!!!!

Jarang aku jumpa orang yang minat sama selain (abang-abang kere Bob dan Arai) tapi ni lagi LEGEND!!!!!!! sebab banyak gile koleksi cd dan dvd dia. Sanggup tak makan kat sekolah kumpul duit beli ni! Aku macam rahang jatuh ke bawah, pastu lompat2 nak pinjam. Sebab kat rumah aku, aku hanya mampu download saja. Tu pon ada sikit je....Jetman, flashman dan cybercop. Yang lain tgk utube biase-biase je tak fully episod. TAPI ini!!!!!!! By series...fully episod! walaupon banyak lagi yang aku penah jumpe tapi ni kire banyak la uollls

Aku bergolek-golek depan LEGEND merayu untuk pinjam harta karun dia. Akhirnya pujukan berjaya. Aku paham perasaan dia, ini bagaikan salah satu harta yang paling berharga dalam hidup orang macam kami!. Serius tabik spring!!!!!!!!!!
Ni aku ambek gambo sikit je....berlambak lagi tapi aku macam dah short circuit!
Bak kata kawan aku, reaksi muke aku bagaikan dapat toy baru. Yes.......sumpah first time aku jumpe kawan yang buat koleksi begini. Makin bersemangat aku nak buat koleksi macam ni!
Muka aku sangatlah happy walaupon waktu ni dab pukul 1 pagi
Perbincangan serius antara amatur dan LEGEND!!!!!!!!!! 
9 Feb 2014. Bangun pagi, Mak Taro ajak pergi cari breakfast. Sebab aku mengidam makan Nasi Kerabu daging salai. Sebelum tu kami singgah di pasar hantar makanan frozen yang mak Taro buat. Seyes sedap ya rabbi....(semua makanan kat Kelantan memang BEST). Singgah beberapa tempat cari nasi lemak pulak. Nasi Kerabu aku, daging salai takde....so ayam bakar pon jadilah!!!! Makanan kat Kelantan masih murah kalau nak banding kat KL. 

Masa sarapan, borak-borak dengan Mak Taro, tetiba ada jiran datang. Tetibe Taro bagitau makcik tu yang aku nak cari jodoh orang Kelantan. ALAMAK....mulut macam harom. Tetiba makcik tu tanya umur dan nama .

Nadey: umur 26 tahun
Makcik: Nama awak?
Nadey: Nadirah
Makcik: Nadirah ni orangnya lembut tapi degil
Nadey: ..................speechless
Makcik: Lahir tahun 88 kene la cari suami tahun 80........

ALAMAK.........tetibe aku cuak! pls makcik stop........jjebal!!!!! Tetibe aku cuak tak nak kahwin pulak kan! Klako! Makcik tu attack Teng pulak.....Fatin ni memilih!!! Nampak degil tapi lembut!. LOL klako!

Rupenya makcik tu memang pencari jodoh terhebat di area situ. Memang handal la....semua melekat! Ok SEWWWRAMMM
Pas makan, borak2 dalam pukul 11 kami keluar. Taro ajak pergi Kota Bharu. Pergi Pasar Siti Khadijah sebab pagi tadi aku tanya mak dia...pasar Siti Khadijah tu mana satu. LOL bodoh non harom! Sadis bila aku rase bodoh sangat!
Sexy back! 
Selama ni aku tengok kat google je....kihkihkihkih
Teng beli bedak sejuk! BAHAHAHAHAHA
Jagung rebus ni makan dengan kelapa parut dan gula....adui aku tak berapa suke tapi Teng suka sangat
Suapan kasih sayang kat Teng
Pelik-pelik makanan kat sini....cili yang aku ambek ni pelik beno rupe dia.
Balik rumah tengah hari, mak Taro suh kami makan kat rumah. Dia suh kami masak je la ape yang ada kan. Aku ni gelabah gile kalau masak rumah orang lagi-lagi orang tua yang memerhati!. Mak Taro tegur aku cara potong bawang salah. Ermmm failed terus nak jadi menantu! Pastu minyak tertumpah la...garam bersepai la...ikan hancur la....bahahahhahahahah harom!!!!!!!!!!

Pas makan kami tertidur...pukul 5 petang bersiap pergi Pantai Sabak pulak. SADIS sebab takde pasir pantai...semuanya terhakis. 
Bestnye dok kampung, tepi air macam tenang je.......
Kedai pokcik ni popula gila. Memang tak boleh bla sedap gile satar dan otak2 dia wehhhhhhhh....leleh!
Lepas maghrib, kami bertolak ke KL. Taro bawak kereta dari Kelantan sampai Gombak pukul 3 pagi. Terima kasih ya.....walaupon trip kali ni kita bertiga je....tapi seyes best. Harap dapat pergi rumah korang lagi....(tak malu). Kelantan & Terengganu terbaik!. Harap-harap dapat jodoh dengan orang pantai timur. Amin. Kihkihkihkih

Tiada ulasan: