Selasa, 26 Ogos 2014

BAJET TRAVEL KRABI - Day 4 (last)

Hari Keempat, sok nak balik so enjoy puas2. Dengan pakej yg kami beli tok Hopping Island ni...kami singgah 7 tempat. Maaf aku tak brape ingt nama dia LOL....ni sume sbb tab aku kene format LOL. Tak pe aku kasi korang cuci mata. 

Ape yang aku boleh kata SUBHANALLAH....bukan kamere aku yang snap gambar cantik tapi memang jelas ciptaanNYA terbaik. Sangat cantik.

bye2 aku jerit2....bukan orang kenal pon so buat prangai laaaaaa
Masa ni kan....kami dok lompat2 semua tengok....pastu tengok semua tiru...lompat2 bergamba...seeee
macam sakai....pedulikan semua...yang penting kita enjoy
Seksa ok nak jadi model yang dipukul ombak....macam nangka tergolek kene ombak.....dugong DUYUNG terdampar ok
Kami dibawa ke satu pulau dan makannnnnnnnnnnnnnnnnnn.
punya tamak kan...sebab dari pagi kami tak jamah makanan...mkn biskut je. bila dapat makan free...kami rembat topup balik energy...macam harammmm
Kami sampai dalam pukul 4, ade mcm tuk2 tapi besau boleh buat penumpang dalam 20 orang untuk ke penginapan memasing...free
Malam terakhir....duit banyak ok! sbb kami nak jimat punya pasai...hari sebelum ni makan rm20 sorang je.,.,..pastu berbaki kami lenjan habiskan duit ...makan sedap2
Habiskan topup henpon ....call family suh ambek esok malam kami sampai...
Kami jalan2 seluruh pekan Ao Nang ....cari banana pancake lagi...wajib...jus buah....tapi KRABI TOWN lagi sodappppppppppppppp
Jalan-jalan...borak...aku pon tak paham kami banyak mulut. hahahahaha
Kesimpulan...kami sangat enjoy trip ni walaupon ade sedikit masalah dengan penginapan di Aonang, Ao Nang Friendly Bungalow tak seperti digambarkan di internet. So aku tak rekemen korang stay sana....Alhamdulilah...bak kata orang...bila kita mengembara, kita hadapi masalah bersama sebenarnya dugaan itu menunjukkan siapa sebenar diri kita tok recover dugaan tu. So alhamdulillah....kawan yang baik dan memahami...menghasilkan memori yang terbaik.

Esoknya, Shiwa naik teksi ke Krabi Airport, dan kami naik van 3 jam ke Hatyai dengan keadaan berdebar sebab hampir kene tinggal dengan bas, seb baik kami sampai on time...dan hadapi jam pulang ke KL. 8 jam dalam bas memenatkan...ni semua kes takde rejeki beli tiket AA. Takpe, yang penting enjoy. Sampai je kat KL, Zati pulang dengan Flora dan aku....Taro, Teng dan Kak Ain ambek. Kami shoot ke Bukit Ampang lepak2 sebelum pulang. Terima kasih sebab susah2 ambek aku. LOL 

Next plan??? hehehehe

2 ulasan:

shandye. berkata...

pg krabi dgn rm500 tp amek package tourist tak thrilling bai.

lain kali try backpacking la. baru cara! aku pnh travel situ tahun 2010, bawak rm500 jgk. mmg mewah camharam ah.

one thing fr sure kena berani, n buat thorough research sblom bertolak. insya-Allah selamat n akan enjoy ur trip.

=)

Siti Nadey berkata...

shandye...

mane ade pakej tourist??? aku g sane sendiri...pastu cari pakej g island hoping....ko gile aku nak kayuh bot ke island hoping???

tengok aktiviti gak....so far aku xde ambek pakej tourist bai

research tu penting lg2 kalau backpacked ...kalau ade tourist guide ko just bwk duit je

enjoy ur trip too