Isnin, 18 April 2016

JAPAN: Budget travel (Autumn) : Day 7 Asakusa, Ueno, Zoo Ueno, Ameyayokocho Street

Hari last kat guesthouse Shin Okubo so kami mengemas seperti macam mana kami datang.
Toilet ni aku akan rindui sbb bathup die kecik tapi selesa. Mayb aku suke konsep rumah Jepun, kecik, packed tapi kemas.
Aku nak sangat rumah macam style Jepun...

Sebak la hahahaha xnk balik Malaysia
Bye SHIN OKUBO
 Kami menuju ke Minami Senju, Asakusa untuk check in tempat bru.
Aku bukan snap gamba Kak Ain tu alasan je... comey la laki tu hiks
Laki kat Jepun xde la hensem mcm laki korea. Dorang banyak yang sebijik watak anime. Kalau yang muke mcm samurai tu aku tenung tak lepas
 Apa yang belajar tentang trip ke Jepun, kurangkan beg yang nak ditarik. Better beli backpack 20L tu saranan yang tepat dan mudah!!!! kerana Jepun ni banyak berjalan dan banyak tangga!!!
 Kami turun dari Minami Senju berjalan heret beg ada la dalam 20 minit. Jauh dan banyak kali bertanya pada orang. Alhamdulillah orang kat Asakusa jauh peramah berbanding di Shin Okubo...berkubur lahhh
 Here we go Kangaroo Hotel untuk satu malam
 Sini banyak kemudahan. Kami request untuk letak beg pada awal pagi. Check in pukul 2 petang.
Kami tanya informer hotel, dia kata kalau nk ke Ueno naik bas je lagi sonang!
Keluar jalan besar dan ke Bas Station yang berdekatan dengan Juyoh Hotel. Ambek bas 46 ke Ueno.
 Bas die sempit. Aku rase mcm GAJAH sangat . Malam masa balik tu aku duduk sebelah laki Jepun hensem bapak, semua kesulitan aku sewaktu duduk ditempat sempit tu HILANG. Dan aku tau la sape cabul sapa...sebab die macam tak kesah je bahu die sentuh bahu aku... yang paling pelik aku pon tak kesah bahu aku bersentuhan dengan die. Pelik x? kalau orang hodoh lagi2 kat Malaysia memang aku maki. Aku syak dorang pakai minyak pengasih
 Sampai depan Ueno. Tempat feveret I!!! Untuk pengetahuan anda... Ueno tempat shopping, ade zoo, ade muzeum plus aku beli G-shok MURAH less 30% di Okochimachi, Ueno
 Vendor Telur ni banyak sangat. Skali aku drawn dapat Eyecon Kamen Rider Ghost! KUNING .... feveret kaler i lagi
 Pastu xleh bukak... aku mcm ..............sumimasen...Tasuketekudasai LOL
Masalah setel
Kami menuju terus sehingga jumpe Ueno Park
Sabar je aku nak masuk bangunan tu
Euno Park
 Ueno Park ni ade Street Art Perfomance. Kena tengok timing dorang, biasanya ada jadual so kita boleh kejar untuk show apa kita nk tengok
 Laki ensem ni best gile muke macam iras nabil raja lawak. Dia pandang aku kinyit mate... luruh jantung aku
 Akhirnya tempat idaman Ueno Zoo. Kat Jepun banyak jugak Zoo dan Aquarium. Tapi kami kesuntukan masa so pergi yang plg dekat
 600 Yen sorang!!! So aku handle bhgian fee, tiket semua aku beli.
 Black n white colobus monkey dan prairie dog gebu gile!!!!
 Japanese monkey ni direct pandang aku seram lak
 Polar bear ni happy sgt
 Kenapa happy, tempat dia besar!!!!!!!!!
 Capybara dan Giant Anteater
 Ada train untuk kebahagian zoo yang lain mcm shortcut la... naik tak smpai 1 minit mcm HAR
 Ape2 pon leh tengok pemandangan la
 Flaminggo ni angkat kaki dan sorok muke kat pelepah tu maknnye die tido
 meerkat ni comey gile
Kak Ain g lari beli air starbak ni lame gile, kami berniat terus nk tinggal die. Tapi pikir sape nak masak kat kami lagi .,...kami batalkan niat tu
Masa ni kan ade Philipine ke Cambodia ke aku xtau bangsa die... die datang kat kami nak ambek gamba. Macam solo backpacked je... kami ape lagi posing!!!!! cuak gak tp tgk mcm ok je
 Kami menuju ke National Museum of Nature & Science. Tempat Sarang chan pergi hehehe
 Kami naik ke Rooftop. Fee masuk muzium ni 620 yen seorang
 Bile aku dah mental xnk balik so terpakse la gune tenaga batin shiwa heret
 Kami jakun sat ngan tv ni... bajet mcm cuaca xelok la nmpak muke masing2 kene plastik sampah
 Tak terungkap nak cakap... tapi sumpah kagum gile tempat ni, Aku ngan kak ain sawannnnnnnnn
Tapi kan masa kami pergi petang dah lewat tutup pulak pukul 7 petang. Masa tu dah xde orang, kami je berlegar-legar gelak-gelak. Ada satu show bukan 3D aku rase 4D. Masuk dalam satu bilik dan dia cerita tentang sains kami ni macam WOW gile. Siap ade efek air lagi kau
Kaki masing-masing dah bengkak
 Perghhhh ..........sejak bile Kamen Rider Hibiki bukak restoran
 Kami ke Ameyayokocho Street jalan2. Beg aku bocor aku aku beli beg. Beli terus beg satu family aku! Singgah makan mlm kat kebab ni... orang ni ngorat Flora. Dia bagi ayam lebih sbb flora xsuke mkn sayur. Demsss
 Sumpah penat gile. Kami balik agak lewat, balik dari Ameyayokocho Street tu naik bas ke Kangaroo Hotel. Perghh kami mcm pro gile naik bas tu Padahal info dapat dr orang Kangaroo xperlu naik subway jauh. Naik bas berhenti dekat ngan hotel. Bilik kecik tapi still selesa gila. PALING SERONOK ADALAH AKU BOLEH GOSOK TUDUNG AKU!!! STERIKA AKU BOLEH GUNA KAT HOTEL Ni...hahahahaha

so kalau travel tak yah la bawak tudung bawal...hahahaha
Sempit tapi ok la untuk satu malam. Malam tu aku mandi dalam bathup beso...terlunjur kaki aku... memang syok gile.
Disebabkan Kak Ain join kami last minit dia book bilik asing.


ok sambung tok post last...hari last 
bai

Tiada ulasan: