Rabu, 28 Januari 2009

kakiku longgar


lutut ku telah mengalami penuaan...
makin hari makin sakit....
2 tahun aku xberlari...
2 tahun aku xbersukan...
2 tahun aku xlompat2

kejadiannya bermula dari....

1 ) pada tengah bulan pada 2005 aku telah bermain bola sepak bersama rakan2..tiba2 ade but bola singgah di lututku...sakitnya ya Rabbi..tetapi aku still leh main lg....mase tu sume jenis permainan aku main kecuali bola jaring..tu mase sek rendah je....bola tampar..bola baling..basketball..ronders..sume acara sukan padanglah....mase ni byk kali gak luke sane sini..

2) pastu aku masuk UKM..aku main bola tampar tok MMP...pastu aku salah landing..kaki terpeleot aku xleh jalan...so aku jd cheerleader jek...setan!!

3) dapat moto...xsampai sebulan...aku ade 3x xcident..1st...kat depan surau kat umah aku...haaa padah merempit dpn surau...2nd.....highway...aku balik umah tgh malam..aku kene hit n run oleh seorg lelaki gampang...seb baek aku xkene lenyek ngan kete blakang....3rd.....depan KAJAI ngan arep..melambung 2 2ekor...salah aku la..bwk laju dlm hujan..

selepas kejadian diatas..kakiku mmg senang beralih...bila dia beralih...dgn sekali sentap die akan kembali ke soket yg betul..tp kdg2 ia mengambil masa smpai 2 hari ...dalam masa itu..kepedihan dirasa bersama air mata...

aku jumpe ngan doktor....aku dpt rawatan fisioterapi di HKL tp aku hanya pergi kesana 2 x je....malas...sb mase tu rase mcm kaki dah ok....pernah 1 hari...aku nk start motor...tulang aku bunyi kuat gile...mase tu rase mcm nk tercabut nyawa...lama aku nanges kat atas moto...ade mamat tu tolong aku start moto.....thanks la kat die...pastu aku balik umah aku ckp ngan family aku...mase tu aku xleh jalan dah....aku ckp aku nk g klinik..sb sakit sgt..tp family aku wat bodo je...sb slame ni ade ubat aku xmkn...mase tu aku emo gile..bg aku..xde org syg aku...so mlm tu gak aku lari balik UKM

kat UKM...jihan lan sabri arep akem lah yg jg aku...yg paling byk bantu...si jihan ngan lan...
dorg byk susah la sb aku....setiap kali waktu mkn...dorg mesti alert...jihan pulak slalu membebel...die la rumet terbaikkk aku...

skung kaki aku makin terok..gerak skit pon boleh beralih...aku sedih gile kalo tgk org leh berlari n bersukan....sumpah aku leh nanges time tu gak..sb bg aku..aku xsuke dok mcm org lembab je...paling aku sedih...bile tgk org main bola tampar...ptg2 aku just dpt tgk je...

kalo la aku diberi peluang....aku nk operate kaki aku sb aku nk main bola tampar lg...................aku nk sgt dpt kejar org mcm dulu...lari2 ...sepak2 ...skung ni aku dah cacat...
mak aku ckp....ade sb Allah duga kite mcm tu...mungkin aku dulu berlagak gile...huhuhu
aku doa sgt agar aku dapat kembali ke zaman kegemilangan aku dulu................

Jumaat, 23 Januari 2009

lagu kegemaran AFFAN, ARAI, DAN

Lirik Lagu Afgan - Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu
ouuwwww...ouuwwww...
Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa
oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

kenit

bile upload gambo arwah kucing aku nih.....
aku sebak gak....(aku mmg kuat nanges)
aku jumpe die kat atas bumbung rumah aku...
mak die tinggal die....adek beradik die ade 3 ekor tp sekor kene mkn ngan musang..
2 ekor jatuh bumbung...
malam tu ...hujan...
mak aku xkasi bele kucing sb die xsuke nk basuh taik kucing tuh
tp..mmg dasar anak derhaka..aku ambek gak..
aku janji ngan mak aku..aku yg handle sume
aku ambek die...mlm tu badan die lemah...
dalam hujan aku g kedai beli whiskes...
esok hari die sehat...aktif gile
die suke lari2
n die suke memBUANG merate2
3 hari aku penat settle hasil buangan die
last2 aku ajo die...sekali je die dah ikot....
mmg kucing yg pandai...
name KENIT diberi sb ekor die kenit...
1 family aku syg gile die
terutama ayah aku
mlm2 ayah aku akan main ngan die smpai die penat...die suke main janggut ayah
ayah ngan ibu aku ckp....haii....cucu nenek ni lapo..
huuhuhu
kalo aku tido...suke main rambut aku
tido kat muke aku
pastu cuti sem da abes
aku ulang alik dr ukm mostly 3 kali seminggu..,meroyan nk jumpe anak
moto aku smpai dpn umah..die kejo...
dgr sore aku pon die kejo...besh tol ade org smbut bile balik umah
pastu 2 bulan pas tu...
adek aku tepon...kak kenit sakit
angah potong kuku die then die trus xlalu mkn..muntah2
aku pon menggelupor la nk balik tp mlm tu aku ade hal kat kolej (teater)
pastu adek aku tepon lg...akak aku nk pengsan ni..kenit dah mati..die muntah pastu trus die baring....aku dah tekan2 dada die...
aku mase tu nk pengsan... mlm tu gak aku siap...trus balik
ayah ibu angah amin sume diam jek
aku tgk kubur die
ibu aku lak nanges je keje
aku pon
aku xleh tido sebulan
aku still boleh bau badan die
mmg aku meroyan....hidup aku kacau bilau...aku xheran dah kat sesape mase tu
smpai skung...bile aku sebut pasai kenit mesti aku nanges...
then aku pikir ...even aku hidup sorg2 pon xpe...asalkn ade KENIT...