Jumaat, 29 Oktober 2010

HIDUNG RONGAK!!!!!!!!!! JGN GENYEH

Smlm aku kan selseme...pastu aku g google gamba hidung resdung n sebagainye.....biase la google...mcm2 gamba kuar....pastu smlm aku mimpi gamba2 yg org ade barah hidung...hidung rosak....berulat...kanser...gamba3 angker tu sume menjelme di mimpi aku....seyes aku down gile sbb aku xsuke tgk gamba2 yg angker gtu...kan aku ckp hati aku ni tisu...muke je angker....

Pastu bangun2 aku maseh teringat mimpi tu....(aku mmg slalu ingat ape yg aku mimpi) dan2 lak aku teringat kwn aku teng n wanie penah ckp....kwn die ade yg meninggal tibe2..sbb kanser hidung!...aku ni hidung2 mmg sensitip sbb aku mmg slalu sgt selseme kan!!! aku tgk info2 pasai kanser hidung ni....kanser tu hanya dpt dikesan apabile sudah berada ditahap kritikel....SO SGT BAHAYA LA KAN???????????????? sbb xde tanda2 awal penyakit tu....

Simptom Awal

1. Hidung berdarah (kerap) bukan pendarahan yg teruk tp ade kesan2 darah
2. Salah satu telinga berdengung
3. Hidung selalu tersumbat dan xleh bernafas dgn betol
4. Selalu sakit kepala

Simptom Lewat

1. Bengkak pd leher ..mcm ade ketulan 
2. Mata juling (barah sudah memasuki bawah otak n menyerang saraf otak yg mengawal pergerakkan mata
3. Sakit kepala yg kronik
4. Sakit pd tulang kaki atau belakang (tahap empat)
5. Penglihatan semakin kabur akibat serangan2 saraf2 yg mengawal pergerakan mata
6. Rasa kebas separuh bahagian muke
7. Masalah pertuturan...bukan gagap!

Siapa yg berisiko dpt penyakit ni????
  • Kaum lelaki - mereka ini lebih tinggi risiko untuk mendapat penyakit ini iaitu sebanyak 3:1 berbanding wanita
  • Umur sekitar 35 tahun - tetapi secara relatifnya ia adalah lebih awal untuk berkembang.
  • Faktor genetik juga memainkan peranan penting. Kebanyakkan mereka yang menghidap penyakit ini adalah mereka yang pernah ada keturunan dari China Selatan.
  • Mereka yang gemar makan makanan yang diawet sejak kecil seperti jeruk, ikan masin dan lain-lain lagi juga berisiko tinggi. (OK PAS NI AKU AKAN KURANGKAN MKN IKAN MASIN huhuh sedap kot!!!
Rawatan

1. Radiasi - memusnahkan sel barah dengan cepat. Namun ada kesan sampingan yang bersifat sementara, misalnya hilang pendengaran, mulut yang kering atau sukar menelan. 
2. Kemoterapi - bertindak memusnahkan sel dengan pantas tetapi seperti diketahui ia juga mungkin memusnahkan sel yang sihat berdekatan sel yang terjejas.
3. Pembedahan

Aku tau ramai yg tanye2...ade kaitan x resdung ngan kanser hidung??? (cuak sbb aku resdung gak)...yg aku bc...xde kaitan...but resdung pon boleh membunuh....jangkitan sinus ni boleh menyebabkan daging2 rosak...dan ini jangkitan tu boleh merebak ke mulut, tekak, telinga, mata dan otak...kesannye...boleh menyebabkan buta, pekak, masalah di saluran pernafasan dan sebgainya...

Bile aku bace pasai sume ni...seyes aku cuak...aku nk wat rawatan resdung la....sbb tu jgn main2 bile kite ade resdung ni....ape2 pon maklumat entri aku ni skit je...nk tau lebih lanjut silelah cr di google...arap2 entri ni peringatan tok kwn2 aku juga...


sbb tu dulu2..kalo aku genyeh (gosok) hidung mak aku akan ckp...."rongak hidung bru tau"....perghh aunty ni hebat la hidung die!!!


jgn korek hidung dlm2 ....bahaye!!!!!!


psst : ade rawatan resdung gune LIPAS TANAH!!! WADDERPARKING!!! XMO!!!!!!!! aku sanggup gune kaedah lain! SHIT....NO LIPAS OK

Selasa, 26 Oktober 2010

TAGGED DARI CACING

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup kamoo?
- bende kan??? emm lappy, kalo kuar g mane2...dlm beg ade hp, air mineral, pencuci muke, makeup, tisu, headpon (dgr lagu), komik, beg duit!!!

2. Benda yang terakhir kamoo beli guna duit sendiri?
- kfc sabtu lepas blanje ibu huhuhu

3. Di manakah tempat kamoo ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
- tepi pantai tp bile pikir2 balik aku ni kuat berpeluh so kt hotel la.....kalo xde duit kt umah je...tp kene ade aircond baik punye!!!!!!!!!


4. Adakah kamoo sedang bercinta sekarang?

- tidak...... sudah lame membujang 

5. Berapa lama kamoo akan mencintai kekasih kamoo?
- kekaseh sekejap je la kalo suami smpai akhir napas aku la

6. Novel/ buku/ majalah yang terakhir kamoo beli?
- gempak ,utopia n komik gempak!

7. Apa nama penuh kamoo?
- siti nadirah bt khairudin

8. Antara mak dan ayah mana yang kamoo lebih mesra?
- 2 2 same je sume tp aku pmpn lg rapat ngan ibu la...ayah aku...kalo aku ckp ape2 die buat2 pekak nyanyi2.....adoiii

9. Adakah kamoo basuh baju sendiri?
- kalo dok U mmg aku cuci tgn!...kalo dok umah mak aku masuk mesin sume!

10. Bila tarikh  lahir kamoo dan kat mana kamoo sambut tahun lepas?
- 19 feb ....emmm xingat!!!


11. Bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag kamoo?
- cacing ensem kot!
- sempoi otak gile2
- blog die besh!




MENCARI IDENTITI BLOGGER YG HILANG????

CIK YANIE J ...comey je die menyeru aku buat tag ni...xpe yanie...aku suke rela sbb ko yg tagged aku!!! Bak kate yanie....aku pon xde hilang2...kalo aku hilang aku mesti tgh tido!!!!!! hhuhuhu xde la...pikir la...ade ke org 24 jam depan lappy...plz la phm...ade la kwn2 aku ni kate aku sombong ....sedih aku sbb aku bukan 24 jam dpn lappy!! T_______T

Kalo cik yanie nk terkentut jwb 25 soklan aku sawan biawak golek2 sorg2......

+ nama dalam IC
SITI NADIRAH BINTI KHAIRUDIN >>>NADEY, DEY, DI, SITI (WADDEPARKKKK AYU SGT)
+ umur
SWEET 22 OK!!!
+ besday
19 FEB 1988 (AKU NI ROMANTIK OK LAHIR BULAN FEBUARI)
+ lahir di ???
DARAHKU TUMPAH DI HOSPITAL PAHANG DARUL MAKMUR
+anak ke????
ANAK SULONG ADE 2 ADEK LELAKI (AYAH AKU KATE DIE ADE SORG ANAK LELAKI 2 ANAK PEREMPUAN....MCM MANE TU????)
+minuman kegemaran
AIR ASAM JAWA (SBB TU SUARE AKU SEDAP GILE), CINCAU, AIR BARLI
+makanan kegemaran
NASI GORENG IKAN MAHSIN, SAMBAL BELACAN, BUDU, WESTERN FOOD, JAPANESE FOOD, KOREAN CUISINE
+alergic
POKOK GETAH , SEAFOOD, LIPAS, PMPN GATAL YG JUAL.............., LELAKI MURAHAN YG JUAL................
+ hp skung
SONY W980
+fans???
KOREAN-POP, JAPANESE-POP, LP,ANIME,LEE DONG WOOK
+lappy???
COMPAQ PRESARIO CQ35 (BRU SETAHUN PAS ACER AKU MELETOPSSS TAHUN PAS)
+saiz kasut
9 (C AKU DH KATE KAKI AKU SAIZ MODEL.....SAPE BUAT DAJJAL NGAN AKU MMG NK KENE PIJAK LA KN!!!)
+pakaian
SEMPOI2....AKU XPNDAI BERGAYA
+suke menulis???
YUP2 AKU NI JIWE BERSENI TP DISBBKAN AKU XPNDAI BAHASA MELAYU SO SKRIP AKU BYK KENE REJECT
+hobi
SURFING, MAIN GAME, JALAN2, KAROKE, WAYANG, SUKE GELAK, LEPAK2 MAPLEY NGAN ABG2 KERE N GENG2 LAIN, MELUKIS
+suke
-HAIWAN...CITE2 NK JD ZOOLOGIST....TP KEJE XDPT2 LG...AKU NK TRY KEJE KT PET SHOP INSYALLAH
-KUMPOL KOLEKSI DVD, KOMIK,LUKISAN AKU
-MEMASAK (KALO ADE MOOD)
-TIDUR ( 12 JAM, 8 JAM, 5 JAM .....SBB AKU ADE PENYAKIT SUKE DOK DALAM ALAM MIMPI!)
-PERNAH BELE ULAR SAWA (HAIWAN REPTILIA PERTAMA AKU BELE) PAS NI NK TRY BEWAK KOMODO....MAMPOS AYAM SEKOR SEHARI AKU KASI NANTI
-SUKE MANDI SUNGAI @ LAUT (AKU KN DUYUNG)
-SUKE TGK CITE YAKUZA, ROMATIK NANGES2, LAWAK
+ impian
NK KEJE...DPT KETE...MODIFIED JD MCM FERARRI...G PROGRAM KURUSKAN BDN...KAWEN...TU JE....HUHUHUH

cukuplah ni pon berlebeh....poyo je nk tulis biodata lak kt sini mcm waktu kecik2 dulu! mcm ade org nk tau pasai aku....xpe la suke2 je buat!..

Isnin, 25 Oktober 2010

KENE ROGOL SBB CHATTING!!!


Sapa pmpn ni??? Biase la aku bgun pg2...kol 9 tgk oprah jap....So isu yg aku nk bangkit skung zaman siber ni adalah GALAK SGT CHATTING YE???? aaaaa....Biase la setiap umah skung mesti ade komputer...kalo xde komputer mesti ade hp...hp lak skung bdk2 tadika dh pakai blackberry!!!!!!! demssss so mmg xleh sekat dorg ni terlibat dalam laman sosial spt FB....BLOGGING...n mcm2....Lg2 darah mude belia mcm aku....nk cr  jodoh la nk cr laki ensem la nk cr pmpn la...(aku bukan les)...so darah mude tu mendidih2 dek nafsu remaja!

Ok...Pmpn ni name die Alicia...die salah sorg dr mangsa ROGOL DAN SEKSA SEPERTI BINATANG!!!! Al kisahnya....dia seorang remaja 13 tahun seperti remaja2 lain...family rapat sume...family die larang die terlibat dlm ape2 laman sosial....then die ni degil gak...(biase la remaja...jgn kongkong die buat mende wajib tu) die buat gak...die chatting ngan sorg lelaki 6 bulan..Bak kate OPRAH...lelaki yg jenis mcm ni HEBAT DLM SEDUCING @ MEMIKAT...wow mcm gampang!!!! So bile remaja mcm aku ni...gaduh ngan ibu...ngadu2 la manje2...n then die ni perghhhhh sapot kite baiknye!!!!!!!!! so Alicia ni di ajak berjumpe...jumpe2...culik...bwk balik g umah laki tu....die kene ikat ngan besi....pastu kene rogol dan di videokan...bukan sperti video ariel peterporn tu...RELA PUNYE....yg ni XRELLA ok!!!!!! ROGOL!!!!!!!!!!!! 4 hari die diseksa n die ingat die nk mati dah ...keajaiban berlaku...salah sorg suspek subahat...(kwn laki yg merogol) g report polis!!!!!! Alhamdulillah...die masih hidup....walaupon kene dere terok gile.....Skung Alicia ni jd ahli FBI n die nk bgtau sume remaja2....jgn jd mcm die!!!!!!! tu semangat die....die mmg bersemangat tinggi...leh bangun n teruskan kehidupan...sbb ade kes pas kene rogol...dorg murung smpai leh maut!!!!!!!!



Dan yg xleh bla....perogol die XENSEM LANGSUNG!!!!!!!!!!!!!!!!!! NI YG BOLEH PIKAT ALICIA YG SANTEK TU????? bdn die besa wehhhhhh celake laki mcm ni!!!!!!!!! BINATANG gile prangai!!!!!leh lak senyum2 aku rebus anu ko dlm asid bru tau!!!!!!!!!



 Jenayah siber ni...byk maksud...termasuklah penipuan gadis2 @ lelaki pon ade ok!!!!!! Kes ni sgt berat smpai kes yg di laporkan kt US sj dh BERATUS RIBU KES.....kes SEX ABBUSED ..ROGOL... CULIK JUAL KE NEGARA N JUAL ORGAN............tu kt us je...cube byg kt msia brape...aku xtau n aku xnk tau sbb aku takot!!!!!!!!! seyes aku takot!!!!!!!! Sbb tu aku yg skit matang ni aku nk adek2 sedar....ym ke...fb  ke...blogging ke...kenal2 la...rapat2 la...yg kenal lame pon dorg leh berubah jd binatang...so..ape yg penting aku nk bgtau JGN CEPAT PERCAYE NGAN ORG!!!!!!! muke mmg mcm pijak gajah pon xnmpk tp hati sape tau hati karat ke x.....

Ok2 fine....kebanyakkan yg terlibat ngan kes rogol....pemangsa mesti ade penyakit gile or sesetangah penyakit seperti xleh tgk dahi licin...xleh tgk bdk2...mesti naik nafsu die....so kite yg xberpenyakit ni....tolonglah berjaga2...sbb ALLAH duga kite dlm pelbagai bentuk (ya Allah jauhi aku, family aku dan kawan2 aku dr musibah ini)...tp at least kite ade usehe berjaga2....

Kite yg pmpn ni same2 la beringat...jgn terlalu taksub ngan sesuatu...lg2 berkaitan ngan org....Allah ciptakan manusia ni same je...tp hati lain2...Syaitan ngan iblis kan dh berjanji akan menyesatkan kaum adam dan hawa. 

BG PEREMPUAN YG RELA DIROGOL TU AKU XTAU LA NK CKP PE.....entri ni tok pmpn yg XRELA dirogol....kes2 ni ade je melibatkan budak yg sangat2 kecil...dorg ade nafsu kt bdk kecil...SUBHANALLAHHH......Bak kate senior aku....kalo ade nafsu binatang tu ...bergantung pd org nk kawal atau x...begitu juga kepada golongan2 les dan gay...dorg ade nafsu tu but kalo xleh kawal tu yg terjebak....


SEYES aku ckp....aku paling benci ym ngan org yg aku xkenal...sbb tu JARANG gile aku kenal org dr ym....ni bru2 ni aku aktif blogging bru la aku kenal2 tu pon...pas bc blog die....penulisan die kite leh kenal org tu mcm mane kan???? FB pon ....adoi...kalo org xkenal mmg susah la aku nk accept...mmg la org kate aku sombong but then aku ade sikap malas layan org asing....tp skali dh kenal aku ni peramah la gak...kalo xramah tu ade sbb la...ok! 



ROGOL2 ni binatang nye keje ok!!!!!!!! xleh nk kesian sbb dorg xde akal...so kite yg ade akal?????


pssst : YA ALLAH LINDUNGILAH AKU, KELUARGAKU, TEMAN2KU DR MUSIBAH SEBEGINI AMIN...........dah la mak ayah aku suke berchatting2 ni T__________T hjuhuhuhuhuhuh

Jumaat, 22 Oktober 2010

NADEY DPT AWARD MODEL TERCANTEK?????


Sowi la beb....aku ni ade penyakit suke verangan!!!!!!!
sowi k..pas ni aku akan kurangkan tabiat menipu aku!!!

Perghhh rase mcm xlayak je dpt award ni...tp tq kt kak nury ni...bru je folo die bape arini
Kak nury mmg peramah sbb die yg slalu shoutmix aku ...T____T (terharu)
b4 ni ...kalo org suh aku ambek award aku xambek tp disbbkan blog kak nury adalah tersenarai dlm bloglist aku...maka aku buat
kalo nk tau...blog2 terpilih je aku listkan kt blog aku....tp yg lain aku folo gak...yg folo aku...sume aku folo dorg gak...cume yg terlist tu mmg terpilih huhu...yg slalu aku update....

***************************************

1) Write 5 interesting fact about the person who gave u this award

- Memandangkan aku bru je folo kak nury ni....1st cinta pandang pertama aku kt blog ni sbb dia seorang ibu. Aku mmg suke folo2 blog ibu2 ni....
- Aku cukup kagum pd golongan ibu yg peramah....kalo xcaye kak nury slalu shoutmix aku...huhuh n aku akan g jenguk blog die dulu ...bru la aku jelajah satu2 blog dr bloglist aku....
- Blog kak nury mmg senang nk masuk sbb xbyk widget....
-Penulisan blog menunjukkan dia seorang ibu yg sempoi, suke beri nasihat...dan penulisan yg tidak berat...mudah dibace (perghhh asal aku skema ni..tp betol la aku budak teater slalu bc skrip kan)
-cinta pertama aku tok sy listkan die sbgai antara bloglist aku!!!!!!!!!! huhuhuh

2) Write down 10 interesting fact about urself n ur hobby!

- Suke gelak ( org kate awet mude tp muke aku mcm tue je...emm tp ade je ckp muke aku babyface)
- Budak gemok n tinggi (kalo kurus leh jd model)
- Suke tgk movie (xkesah la korea jepun thai msia or org puteh sume aku layan kecuali porno...porno xsengaja penah la)
- Suke anime (sume katun kebanyakkan aku mmg layan)
- Tak matang sgt walaupon bdn besar 
- Penakot
- Suke haiwan
- Suke nanges (lg2 tgk cite jepon korea ni...hindustan pon)
- Suke muzik....lg2 heavy metal ni...tp skung sume aku layan....kalo ade mood aku layan jiwang
- Suke bc komik.....perghhh aku mmg byk komik...komik jiwang2...komik lawan2....


3) Pick ur most 10 deserving recipients n describe them

http://cdotfabulosity.blogspot.com/ KAK CDOT- dia ni mmg idola aku...sbb die mmg sempoi n lawak mmg xhengat...windu die ni!

http://didieadila.blogspot.com/ DIDIE - kwb baik aku ni bakal berkahwin so wajib la aku update blog die.....wajib...kalo die xkawen b4 ni aku mmg update blog die pon! cikin pon 

http://terataknazak.blogspot.com/ PIDUT ASIS - die plg byk respon komen blog aku.....tq sbb ko menceriakan blog aku lg pon aku minat gile ngan blog ko....sbb ko bdk perantauan!!! lawak ko mmg xhengat la...sbb aku suke gelak kn! lg 1 die peramah mcm aku dh lame kenal die...sempoi la bro...lg2 aku yg minat n sangap nk ke jepon...so folo-up keadaan jepon ngan die je la...T___T 

http://www.alinaclover.com/ YONG - Blogger yg sgt2 peramah....die cantek..kurus...jual byk produk...suke berniaga..mmg taff la die ni sbb mcm2 kes aku bc kt blog die ngan aliens die....byk tips2...info2...aku suke update blog die!!!!!

-  http://nazirulhazwanws.blogspot.com/ NAZ - Die ni blogger hebat...xsetanding ngan aku...blog aku bodo2 je..1st die tegur aku kt shoutmix aku....die mmg peramah...aku suke g blog ni sbb update info terkini...n aku suke care die ckp! aku tabik spring la kt die...mmg layak la abg Ben folo die gak! huhuhu ...lg 1...aku slalu g blog die aku dh leh hafal lagu blog die....xperlu bertengkar ....xperlu bermasam mukaaaaaaaaaa lalalallalalal indie gile aku tau lgu ni!

http://leeos.blogspot.com/ UN PHAT LEE- aku suke blog die sbb lagu2 die...die kaitkan ngan cerita die...n lgi 1...die edit gamba ngan mcm2 poster mmg POWER lah lawak gile!...aku xsuke jiwang sgt ...so aku xtau la lagu2 skung...lg2 lagu malay...so g blog die...seharian aku dgr sume lgu dr playlist die! 

http://kusutmusutkehidupan.blogspot.com/ MISSBLURRY - Aku suke die sbb blog die sgt2 COOL...care penulisan die sgt2 COOL...aku tau die sgt2 COOL....yg penting aku mmg suke update blog die! die pon saporter baik punye blog aku! thanks!

http://sayafaiz.blogspot.com/ FAIZ TAPIT - die budak UKM yg gile2 gak...lawak die mmg perghh aku mmg gelak gile2...aku suke folo-up blog die yg sempoi2

http://www.terbangtinggitinggi.com/ HAMZAH IAN- aku suke blog lucah die....hahah bkn sbb aku suke mende lucah sbb aku suke die yg sempoi! xpeduli la org nk kate ape...tp die blogger yg aku tabik!!!!

http://daricahayahati.blogspot.com/ IDATI MALEK - die mmg besh la blog die....lame dh aku folo but akhir2 ni jd peramah lak ngan die...dulu kn aku anti sosial....hahahhahah mcm biase blog die mmg sempoi! i like otak die yg sedikit gile2 tu

http://dikongsi.blogspot.com/ KAK YAN - ni kak yan ...senior sy yg sgt2 besh...sempoi...mmg suke ngan die ...bru2 ni die buat blog..mmg POWER lahhhhhh...byk info yg xde same dgn blog lain...info2 yg pelik2 seyes aku mmg slalu sgt bukak ...wajib bukak blog kak yan dulu! aku percaye xlame lg blog die mmg makin power n ramai follower!

http://bluesriders.blogspot.com/ ABG BR - bru kenal...aku percaye die seorang BAPA...die slalu jenguk aku...n shoutmix yennnadeyyyy!!! huhuh ...die mmg sempoi n suke simpan brg2 lame yg aku xpenah tgk! 

***********************************************************************

 pssst : sebenarnye bukan  ni saje  yg terbaik  seyes aku nk list sume xleh tp ni yg mampu aku tulis...kalo nk tau blog yg aku listkan adalah blog yg selalu sgt aku terjah!!!!!!! ari2 ok....yg folo aku pon....aku slalu terjah dorg ...jgn wiso sy hargai kwn2 yg folo blog sy...bukan saje2 je folo dorg balik but aku akn update blog dorg jugak skali....

Isnin, 18 Oktober 2010

SAMBUNGAN HANTU KOPEK!!!!!!!!!!!!!!!

video


ni lah video yg aku ckp kt entri b4 ni.....mmg lawak ....plakon die mcm haram!!!
enjoy this :)

HANTU KOPEK????????

Jap bg laluan aku gelak dulu hahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahha
ahahahhahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahaha

OK NI BUKAN ENTRI LUCAH OK!!!!!!!!!
bg amaran awal2....




Apa yg korg tau pasai HANTU KOPEK?????
kalo bdk KL mesti pelik kopek tu hape??? hahahha
mls nk explain tgk sendiri phm2 sendiri la

Motif aku nk cite pasai aku kopek ni....smlm aku dok usha2 cite thai ....nk download....cite thai kan byk cite besh2!!!!!!!!!!! kalo cite hantu mmg celake la kan nk tgk sorg2.............so aku teringat cite hantu klaka thai aku tgk dolu2....POP GHOST....@ phi pop...dlm bahasa thai ...phi tu hantu la! 

Cite ni bapak la klako......awal2 dorg cite pasai pmpn cantek ni mmg pojaan ramai la...kalo kt kolej tu ramai la laki dok gile kt pmpn ni....tp pelik sbb bilangan lelaki makin berkurangan kt kolej tu rupe2nye pmpn cantek ni HANTU KOPEK....die mkn hati n dageng lelaki sbb nk kekal cantek....pastu last2 mule la cite thai ni nk merepek.....dorg gune kondom ...tiup...mcm bom la nk bunuh PHI POP tu....hahahha mcm harem aku tgk...gelak smpai besok pg!

Tp aku tgk ternet.....pengkaji hantu thai dorg sgt2 percaye hantu2 ni ada....siap buat kajian xtahan....kalo tgk kt WIKI....hantu kopek ni suke sorok budak2 yg suke main tgh magrib kt bwh kopek die....haaaaa SUMPAH AKU TAKOT! hahahahha 

Aku ingat hantu kopek ni hantu pmpn yg mati sbb breast cancer....hahahahhaha tp ikot logik akal .....JIN kan suke menyerupai wajah macam2....padahal dorg ni sejenis je....HANTU KOPEK LA...HANTU PISANG LA...HANTU RAYE la.....(seyes aku taip perkatan hantu pon aku cuak ...hehehhehe)


haaaa aku ingt pmpn ni mati pas kopek die meletop!!!!!!! Ade tgk x video sape2 yg implan silikon kt breast die.....die xleh nk fly....sbb bile tekanan rendah...silikon tu akan menggelegak...(boiling) lalu meletopssssssss!!!!!!! (nanti aku upload video tu aku cari jap k!)


mungkin nenek ni pas buang silikon......



down...........ade ke bantai mcm ni?????????? ni bukan bantal......ni kain yg lelet2 leher ...yg org pkai musim sejuk tu demmmmmmmmmmmsssssss!!!!!!!!!


haaaa yg ni no komen la ......mcm xde bju lain!!!!!!!!!!! 



psst : mulut puake aku ckp........haaaa jgn tunjuk2 bweastttt....(smlm tgk gosip artis posing2 smpai kopek puing.....(terdedah) ......haaa kang jd hantu kopek..........lalalallallal

Sabtu, 16 Oktober 2010

INSOMNIA.....BOLEH UBAH PRANGAI ANDA


INSOMNIA- penyakit kesukaran untuk tidor.......ade penah aku mase buat tesis dulu...smpai 2 hari str8 aku xtido.....setel esimen ...then aku bantai tidur 1 hari......kejadahhhhhhhhh

Bila xcukup tido....so byk hormon2 xstabil....Kalo nk tau....bile malam hormon kite lain dan bila siang hormon kite lain....bile kite terlampau stress sampai BERCELARU hormon tu yg smpai boleh effect pada diri kite....prangai pon boleh berubah.....Dulu masa aku dalam seterrresss dulu....aku jadi pendiam....NADEY PENDIAM?????????? WADEHELL!!! Aku kurang join2 kawan aku buat parti liar.....aku kurang bersosial sekejap...slalunye aku akan aktif ke kelab teater mlm2....

Dan2 mase seteresss tu la aku slalu nampak hantu....kene kaco la...dems!!!!! aku pon xtau la...hormon aku tu berubah teruk skali smpai aku leh berhalusinasi...smpai nmpk hantu....o mmg BETUL2 ADE HANTU...dems!!!!!!

Dan banyak seteresnye.....prangai aku mmg jd panas baran la....emo je memanjang....dan2 mase tu org yg aku crush ade awek pulak....emmmmm emo lg hahahahahhah.

Tp masalah aku skung......aku dh TERLALU lame dah xkeje.....menganggur kan....so aku xde keje....rutin harian aku...aku akan SGT2 aktif die waktu mlm....on9 o main game....dan siang aku HILANG di dunia....haaaaaaaaaaa...bgun tok solat ....aku akan tido pas subuh...penah je aku bgun2 wow...dah mlm  semula....mak aku diam je....mls nk tegur kang aku bertukar menjadi godzilla.........hahahahha


Ayah aku byk kali sound....aku dh la 22 tahun...xelok buat gtu...panak dare lak tu...baiklahhhhhhhhh aku bertukarrrrrrrrrrrrrr............aku slalu je kene perli burung HANTU la....keluang women la....demsssss

So motif nk bgtau...........smlm...24 jam aku xtido semate2 nk tido mlm td................PERGGGHHHHHHHHHH.....aku tido kol 12 lebey.....dan aku bgun subuh terkejut azan lappy....perghhh mcm dpt ilahi suh subuh!!!!!!!!!......so nk bgtau........yg aku sgt2 gembire dpt tido mlm...lalalalalallalalal.....uuuuuuu~~~~~


pssst : aku nk g mkn.........sok la diet ...hahahha

BIG BREAST......DUN CRY K!!!!!!!!!!!!

video


big breast................dun cry k....it's ok!!!
ur teeth r reallllyyyyyyy SCARRRYYYYYYYYYYYYYYYY


psttt : kalo nk tau....aku meracau kot tgk video ni ....sumpah aku takot.....adek aku yg tolong tgk smpai abes......T_____T aku mmg penakot

Jumaat, 15 Oktober 2010

GENGSTER TERGURIS!!

video


Korg penah x tgk cite raja lawak???? kenal x....YUS, TAUKEH, ANGAH, ZIZAN, JOHAN???? (ni je yg aku minat....yg lain kureng...........) bg aku dorg ni otai la nk buat lawak smpai aku gelak ....hujung jalan umah aku...jiran aku dengar JELAS hilaian pontihanak aku..... so skung ni sejak akhir2 ni aku suke tgk GERABAK.....cite lawak kt astro tu...tp zizan ngan zohan xde la....tp cukup la YUS, TAUKEH n ANGAH ade.....aku gelak nk mampos!!!!!!!!!!!!!

Aku tertarik nk tgk cite ni sejak aku tgk iklan dorg,....yg taukeh nyanyi aku gerabak versi gerak khas......
gera....gera....gera...bakkk.....
BODOH LAWAK BG AKU OK!!!!!!!!!!!

(sowi la kalo aku over tp mende kecik ni pon aku gelak nk mampos!)

Sebenarnye aku ni xtido lg dr smlm.....aku tgk GERABAK ni pecah sore fondan aku....terus pecah sore...jd jantan tetibe....sbb gelak kuat sgt.......



paling aku xleh bla....die nganjing iklan dafi.....yus jd dafi mcm harem wehhh hahahhahahahahha kene tgk wehhhhhh mmg lawak gile......


pssst: aku mmg suke gelak!

Khamis, 14 Oktober 2010

AKU MAMA BERUANG TP AKU BUKAN BERUANG!!!

video

tq kt OH BESH BLOG sbb aku share video ni dr die...huhuh


Amboi garangnye aku.....hahahhaha padahal over je kn!...ok....biaselah bg bdk2 yg kaji haiwan ni kn.....kalo ko kaji gajah (teng) ...ko akan jd mama gajah...kalo ko kaji kumbang (teng gak) ko akan jd mama kumbang....kalo ko kaji siput ( teng lagi) ko akan jd mama siput...kalo ko kaji belalang (abg raje)..ko akan jd papa belalang..kalo ko kaji spider (kak ju) ko akan jd mama spider....panjang cerite aku hahahahah

Aku dulu dok praktikel kt zoo...aku kaji beruang...kaji beruang matahari tp aku jaga 13 ekor n 3 spesis lain2...so aku MAMA BERUANG....but sape yg berani kate aku beruang...mmg xlame ...mmg gali kubur sendiri....hahahhaha lantak la nk ckp pe...tp aku ngaku je aku mama beruang...

Kalo tgk video di atas....tu anak beruang grizzly ....beruang perang org panggil....so ni anak die...comel kan??? mmg comel...kuku die perghhhh tajam aku penah je kene cakor ..perghhhh rahang die mmg antara rahang terkuat di dunia...so phm2 la jgn hulur tgn..mmg la comel....kalo betol2 pro mcm laki ni

video


Perghhhhh aku terharu tgk kes ni....lelaki ni mmg bertuah sbb dpt syg bear gtu....waaaaaaaaaa nk gak mcm laki ni! waaaaaaaaaa nk pegang gakkkkkk....nk tunggang atas die  gakkk........

YG PALING PENTING

ade x laki mcm ni kt msia....plz....kenalkn kt aku...plz kalo single aku nk ajak kawen terus ...plz...jom kawen ngan sy kalo awk terbace blog sy...hahahahhaha (mcm haram...mmg ade plak laki gtu bc blog aku.....dh die sebok jage beruang!)
alamak.....teringat kt MARAN...single lg aku rase die jage beruang kt zoo negare...hahaha demsss aku cr melayu dulu...hahahahahha melayu single pastu bele beruang...xpon bele haiwan lain la....wow!

So ..skung ni dh lame xjd mama....ular aku pon dh xde....tinggal kt ...kucing je la....emmm cpt2 la aku dpt keje kt zoo tu amin....huhuhuhuhu Teringin gak nk jd mama singe laut.....huhuhuhuh


psstt : kalo anak aku mati....mmg terok emo aku sebulan 2.....teringat si kenit (kucing aku dulu)....meroyan aku smpai aku excident byk kali..........emmmm jgn contohi aku! 

Khamis, 7 Oktober 2010

bdn besar tp penakot (lantak la aku yg takot bkn ko)

hahahhahahahahhahahhahahhahahahhaha (bg aku gelak dulu)
hahahhahahahahahhahhahahahahahhahahahahahhahahahahha

ok2

kalo korg nk tau (xnk tau sudah..)
aku mmg penakot....seyes...tgk je aku ni bdn taff gile...byk penebat lelemak..tggi galoh...tp aku seorang penakot.....lantak la org nk kate ape...aku mmg takot HANTU...ye aku tau jgn takot HANTU melebihi TUHAN yg menciptanya....aku tau! tp aku xsuke terkejut!!!!!!!!!!!!!!

aku xsuke ...........

1) bile aku nmpk mende yg aku xsuke.............
2) bile aku bukak mane2 video kt youtube ke....dr mood aku excited nk tgk iklan tibe2 HANTU keluo...
3) kalo tgk movie xyah la nk kejut2 kn aku.....leh x...bg hint HANTU nk keluo...so aku leh prepare!

tp aku suke .............
tgk cerite HANTU.....tp kene ade org kt tepi aku......kalo xde org....aku akan pakse adek2 aku o mak aku teman aku tgk crite HANTU....

kalo korg nk tau...pas je aku tgk crite ape2 yg berunsurkan HANTU.......aku takot gile nk g dapur...padahal bilik aku kt dapur....kalo la aku g dapur aku basuh pingan sorg (INI PANTANG)...aku seram je aku akan menjerit...dan berlari2 anak (LELEMAK AKU SUME GEGAR OK) ke ruang tamu smbil jerit....IBUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU TAKOT!!!!!!!!!!!!!!!maknenye.....air sinki dan pingan kotor dibiarkan begitu sahaja....dan mase tu aku akan di MAKI oleh ibu dan ayah aku!

kalo nk tau lg! dlm bilik air aku ....kt syiling ayah aku tebuk...mayb nk bg udare kuar masuk.........lobang tu horror tau x!!!!!!!!!! kdg2 aku mmg tahan smpai pg sok!....sbb tu kdg2 aku solat awal hehehheheh

kalo la aku diserang musim KETAKUTAN........aku akan berpanjangan tidur dlm cerah...maknenye xtutup lampu bile tidor.....bilik aku ni blakang skali so bile ade mende bunyi mcm kucing kejo2 ke...aku akan cuak!

aku penat bebel just nk bgtau...............aku BENCI org tagged aku VIDEO IKLAN yg tibe2 kuar muke HANTU........aku akan berzikir memanjang dan aku akan menyumpah seranah smpai aku hilang takot!.....sbb tu aku jrg bukak youtube bukan2 mlm2....hehehhe siang2 pon!


psst : SAY NO TO HANTU!!!!!!!!!!!!

Selasa, 5 Oktober 2010

sory kwn....ko bukan mcm dulu lg

Ini kisah seekor ikan kaloi dan kawannya ikan si ikan puyu

Si ikan kaloi dan si ikan puyu merupakan sahabat baik.. mereka sudah lama berkenalan dan mereka sgt akrab kerana masing2 memahami. Dulu segalanya dikongsi...semua berita gembira dan duka dikongsi. 

Kini si ikan puyu telah menemui jodohnya. Dan kini, si ikan kaloi merasakan perubahan perangai si ikan puyu. Kalau dahulu segala topik menjadi gurau senda sekarang si ikan puyu lebih serius dan si ikan kaloi hampir xkenal langsung dengan prangai si ikan puyu.

Si ikan kaloi beberapa kali mencuba pelbagai idea untuk mengembalikan KEADAAN seperti dahulu..namun si ikan kaloi gagal....mungkin si ikan puyu sudah mendapat teman yang lagi penting dan si ikan kaloi merasakan dia seperti tiada fungsi lagi....."sedangkan pantai boleh berubah apatah lg prangai 'si ikan' ..." Si ikan kaloi mengambil keputusan untuk terus diam dan lenyapkan dari pandangan si ikan puyu. Mungkin si ikan puyu tidak akan langsung merinduinya lagi. 

Si ikan kaloi berjanji pada dirinya....'kalo si ikan puyu mencari aku di dalam kesusahan..mungkin aku akan menolongnya namun aku bukan seperti dahulu....kerana aku telah berkecil hati dengan sikapmu...." Si ikan kaloi berfikir lg....'mungkin si ikan puyu tidak sedar perubahan sikapnya...dan aku berharap si ikan puyu sedar mengapa aku bukan seperti dahulu...sebabnya ialah si ikan puyu!'




pssst : cite ni sadis betol.....ala...kawan...aku dh pernah kenal RAMAI jenis kawan kt dunia ni...dan aku PERNAH jumpe perangai buruk aku masa aku berkawan....aku bukanlah sempurna...dan aku bukanlah kwn yg baik tetapi kwn baik aku adalah kwn yg boleh menegur silap aku dan mengharap perubahan dr aku....bukan menegur mencaci dan meninggalkan aku..xpe...hukum karma....aku buat jahat...aku akan kene nanti....tu pon peringatan kt yg lain juga...kalo xkene bab kwn ....kite akan dpt balasan yg lain juga....

definisi kwn sy adalah....sahabat yg baik - ibu bapa dan adek beradek
                                     sahabat- org yg tiada pertalian darah
                     
get the idea??? KWN BAIK PON BOLEH TIKAM ANDA BILA2 MASA.....SO JGN RAPAT SGT DENGAN SESEORG....JGN SYG SGT....- tu nasehat mak saya....dan saya SONGKONG sgt2

hahahahha seyes doh jgn baik sgt dengan org....hahhahhaha xpe yg penting bende berlaku boleh jadikan kite lg matang...dan skung aku lagi suke dengan dunia aku....sahabat yg aku ada cukup aku senangi....

motif aku cerita sbb aku syukur mende ni belaku b4 ni...sbb bg aku sedar...sbb pas ni aku akan masuk alam pekerjaan . Dugaan lebih terok....dan dengan pengalaman ciput ini aku berharap aku susah nk melatah...aku betol2 sehat skang...belajar dr silap aku b4 ni membuatkan hidup aku lebih bermakna......:)

Jumaat, 1 Oktober 2010

kalo aku g zoo negara....adakah anak2 aku (beruang) akan peluk aku begini???

video

seyesly aku touching nk mampos!!!!!!!!!

kalo sape kate aku gedik........xkesahlah....korg xphm prasaan seorang mak @ ayah kepada haiwan 

ok2 maksud aku begini
haiwan ade otak tp tiada akal.......
so sejinak2 haiwan pon mereka tetap binatang dan kite sebagai pembele haiwan harus sentiasa waspada...

so kalo manusia....
mesti kite cam mak ayah kite....dan kite dapat luahkan dengan kata2....jika yg tidak bernaseb baik...mereka maseh dpt luahkan dengan pelbagai signal kaseh sayang...........
so kalo haiwan..........lg2 haiwan yg dikategori dalam haiwan yg berbahaya....
bila dia ingat kite sebagai penjaga mereka .....wujud satu aura YA ALLAH ...INDAHNYA NIKMATMU YA ALLAH.......

antara anak2 aku yg pernah aku curahkan kaseh syg........
1) kucing2
2) ikan burung tu biasa la
3) ular sawa (baby boy)
4) beruang grizzly (boy, amoy, girl)
5) beruang matahari ( girl , tina , hema , rupert, manggoo, amoy, brenda and jumarch)
6) beruang asiatik ( boy, girl )
7) memerang
8) keluang
9) seladang
10) ruse



hai ...sy seladang....


minum susu....nkn susu bdn aku......tp susu tepung yg sgt berkhasiat...sedap aku penah curi2 rase skit


nama sy brenda....


nama sy manggoo


sy keluang!


kami memerang!


kalo aku dpt peluk boy ni.....aku rase heaven gile!!!!!!!! tp die sgt ganas!
(sowi ...mama penah ketuk awak dgn batang penyapu sbb awk xnk bgun pg!)

asiatik......tido mcm manusia.....


aku tau...sape yg bace blog aku mmg boring sbb aku slalu upload gamba ni
xkesah la...yg penting aku windu mereka

ramai tanye aku........nape aku xnk keje zoo negara....
bukan aku xnk jumpe anak aku...seyes aku nk sgt2
tp aku menunggu peluang yg lain dahulu
jika benar jodoh kerja aku disana ....akan aku ke sana jua..........



pssst: aku nk bele hewan ape lak pas ni???? xsaba aku nk keje