Selasa, 26 Ogos 2014

IG's RANDOM EVENT & MEMORIES Part1

Macam-macam berlaku tahun ni....tetibe tak aktif berblog berbulan2...so ni random pictures
Mak long kawin
Besday Ayah
Besday Adam
wif Flora
Raya 2014
Redline Group
YSP Dinner 2014
Candat Sotong, Terengganu 18 April 2014
 Bowling....join team ASMA
 Rozana kawin!!! 
Comot kawinnn


BAJET TRAVEL KRABI - Day 4 (last)

Hari Keempat, sok nak balik so enjoy puas2. Dengan pakej yg kami beli tok Hopping Island ni...kami singgah 7 tempat. Maaf aku tak brape ingt nama dia LOL....ni sume sbb tab aku kene format LOL. Tak pe aku kasi korang cuci mata. 

Ape yang aku boleh kata SUBHANALLAH....bukan kamere aku yang snap gambar cantik tapi memang jelas ciptaanNYA terbaik. Sangat cantik.

bye2 aku jerit2....bukan orang kenal pon so buat prangai laaaaaa
Masa ni kan....kami dok lompat2 semua tengok....pastu tengok semua tiru...lompat2 bergamba...seeee
macam sakai....pedulikan semua...yang penting kita enjoy
Seksa ok nak jadi model yang dipukul ombak....macam nangka tergolek kene ombak.....dugong DUYUNG terdampar ok
Kami dibawa ke satu pulau dan makannnnnnnnnnnnnnnnnnn.
punya tamak kan...sebab dari pagi kami tak jamah makanan...mkn biskut je. bila dapat makan free...kami rembat topup balik energy...macam harammmm
Kami sampai dalam pukul 4, ade mcm tuk2 tapi besau boleh buat penumpang dalam 20 orang untuk ke penginapan memasing...free
Malam terakhir....duit banyak ok! sbb kami nak jimat punya pasai...hari sebelum ni makan rm20 sorang je.,.,..pastu berbaki kami lenjan habiskan duit ...makan sedap2
Habiskan topup henpon ....call family suh ambek esok malam kami sampai...
Kami jalan2 seluruh pekan Ao Nang ....cari banana pancake lagi...wajib...jus buah....tapi KRABI TOWN lagi sodappppppppppppppp
Jalan-jalan...borak...aku pon tak paham kami banyak mulut. hahahahaha
Kesimpulan...kami sangat enjoy trip ni walaupon ade sedikit masalah dengan penginapan di Aonang, Ao Nang Friendly Bungalow tak seperti digambarkan di internet. So aku tak rekemen korang stay sana....Alhamdulilah...bak kata orang...bila kita mengembara, kita hadapi masalah bersama sebenarnya dugaan itu menunjukkan siapa sebenar diri kita tok recover dugaan tu. So alhamdulillah....kawan yang baik dan memahami...menghasilkan memori yang terbaik.

Esoknya, Shiwa naik teksi ke Krabi Airport, dan kami naik van 3 jam ke Hatyai dengan keadaan berdebar sebab hampir kene tinggal dengan bas, seb baik kami sampai on time...dan hadapi jam pulang ke KL. 8 jam dalam bas memenatkan...ni semua kes takde rejeki beli tiket AA. Takpe, yang penting enjoy. Sampai je kat KL, Zati pulang dengan Flora dan aku....Taro, Teng dan Kak Ain ambek. Kami shoot ke Bukit Ampang lepak2 sebelum pulang. Terima kasih sebab susah2 ambek aku. LOL 

Next plan??? hehehehe

Rabu, 13 Ogos 2014

BAJET TRAVEL KRABI - Day 3

Seawal 8 pagi kami check out dr City Hotel ke destinasi kedua, Aonang. Kami booked penginapan di Aonang Friendly Bungalow. Disini saya beritahu, Aonang Freindly Bungalow tidak seindah yang disangka...yes tempat dia tenang tapi servis teruk. Pertama, aku sudah book dua katil....standard size dimana aku rasa 4 orang muat je....tapi dia paksa aku ambek katil lagi satu...ok itu mungkin polisi dia aku ok lagi. Kedua mereka tak boleh berkomunikasi dalam English langsung...ok lagi mungkin orang tua....tapi mereka siap gelak-gelak dengan geng2 dia...seolah macam perlekehkan kami. Paling baik, kami berbincang untuk transport Shiwa untuk ke Krabi Airport mereka tak prepare servis transport untuk customer....siap kentut depan kami lagi....hahahahahah kami rilek lagi...positifffff yang penting enjoyyyyyyyy....dalam bilik ada peti ais...dan ada la beberapa air gas dan air mineral. Kena bayar la....kami punya jimat so kami tak ambil air mineral dia....kami kumpul air mineral dari semalam pakej naik gajah semua...ada la dalam 6 botol. Semua kami masuk dalam peti bagi sejuk.....air gas yang kami minum kami bayar. Masa kami nak balik, dah naik van untuk ke Hatyai, dia tahan kereta suruh bayar air mineral. Kami dah pelik...air mineral milik kami siap berbaki kot....mungkin charge tumpang sejukkan air mineral. Ape2 la pakcik. Tapi untuk anda yang nak pergi Krabi, tak payah la pergi tempat ni,,,susah berkomunikasi...mungkin kita mengharapkan tempat penginapan kita mempunyai pelbagai kemudahan...banyak tempat penginapan yang sediakan pakej, transport dan lain-lain so kami berharap tempat ni macam tu gak....hahaha MALANG.
Alhamdulillah....bilik selesa walaupon panas...
Jarak dari Krabi Town ke Aonang Beach 10kilometer. Maka transport tuk tuk biasanya diupah RM10 bersamaan 100 bath seorang. Agak mahal tapi masih berbaloi kalau nak banding aku kene tipu masa naik tuk tuk di Hatyai yang jaraknya kurang dari 2km. 
Selepas check in kami tak buang masa, pukul 11 pagi kami keluar. Bajet nak jalan je sebab dalam map macam dekat. Sekali keluar hambek ko....jauh pastu kami patah balik dan ambil moto. Sewa moto sehari RM20 biasanya beri salinan pasport je tapi kami terpaksa beri pasport original....bahaya tapi tawakal la...pikir la moto die bukan 10 sen salinan pasport kan.

2 vespa = RM40 @ 400 bath
Dah dapat moto...yahooooo berjalannnnnnnnn. Permandangan pantai Aonang.....satu je perkataan sesuai. Subhanallah.
Jalan-jalan cari buah tangan dan makan!
Memula kami sangat bajet bab makan...yela ala kenyang sudah....kami kuat makan...tapi satu jenis tu sikit2 la....bila berjimat sangat....hari akhir...berlebih pulak. LOL kesimpulan...bab makan jangan bajet sangat....enjoy dan kenyangkan perut. So far dorang kenyang je tapi perut aku...bagaikan 3 perut saka hahahah
Baju di Aonang lebih tebal dan berkualiti. Kami menahan nafsu untuk beli lebih kerana petang ini kami akan naik vespa ke Krabi Town untuk shopping ke night market. Night market Krabi Town terbaik....setiap Jumaat dan Sabtu. Tapi selepas compare, baju I LOVE KRABI tebal lagi yang dibeli di Aonang. 
Seperti biasa kami mempunyai azam yang pelik untuk mengambil pose lompat. Aku memang la suka tinggal jejak...aku rasa tanah yang aku lompat tu jerlus tenggelam sampai sekarang!.
Aku yang gemok pon boleh terapung!!!! 
Shiwa ni memang macam model....sume pose macam model jahhhh
Flora ni penuh dengan kemaluan. Anak jati melayu konon! So aku tak berapa paham bila aku suh lompat die posing sameeeeeeee je
Ok Zati ni memang sorang lagi model tapi kami suggest tudung die buat selimut sebab tudung dia seperti memboikot tuan dia.,...habis muke cun terselindung!
Kami jalan-jalan dan usha transport van untuk ke Hatyai dan transport Shiwa untuk ke Krabi Airport. Ni cerita sedih pasai transport. Kami plan balik dengan flight sebab penat kan. Tetibe mase beli tu ...Shiwa tak boleh beli 4 mahal....tapi bile dia beli satu...murah pulak. Rupanya sit murah tinggal satu je. Maka kami terpaksa pulang naik van 3 jam dan bas selama 7 jam sebab jam kan. Nangis sbb lama sangat. Masa pergi rasa sekejap sebab bas malam. Ni bas pagi rasa lama sangat.
Kami ingat jalan masa kami naik tuk tuk pagi tadi. Signboard tak banyak...so ikut gerak hati kalau sesat. Ikut tuk tuk yang hanta penumpang ok! Kami gigih bila pulang dr Krabi Town tak ingat jalan sebab aku ni rabun malam...so aku rasa jalan sama je malam kan...tapi nasib baik aku ni bijak lagi cantik. Aku pecut ikut tuk tuk...hahahahha

Btw minyak mahal berbanding di Malaysia....syukur je la kannnnnnnnnnnnnn haish.
Sampai di Krabi Town sangat meriahhhh best gila.
Makanan memang banyak pilihan tapi kita yang Islam susah sikit. Jus buah kami yakin halal lagi....tapi makanan....kami pilih gerai orang bertudung...haa Islam siap mereka bagi salam. Punya poyo aku tanya..." Do you have budu???" yela tekak aku kecur nampak nasi kerabu kan.,.sekali dia cakap...." ooo budu banyokkkkkk" slang kelantan. Dems aku lupe orang Thailand sini ada segelintir leh cakap kelantan.

Aku tak berapa pandai cakap kelantan tapi berkat aku duduk setahun dengan kawan-kawan kelantan kat Matrik Pahang dulu aku boleh la ikut skit slang dorang. Hentam je la. 
Kami tapau dan balik. Makan tepi pantai Aonang. Bajet makan tepi pantai dengan bau air laut konon. Tapi serius nikmat!
Malam makin lewat....makin tua....maka kami membonceng vespa keliling Aonang ...bajet nak habis minyak kan...

Tak sabar esok hoping island !!! 

-Bersambung-

YANG BERKAITAN DENGAN BIAWAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...