Jumaat, 27 Januari 2012

FONG SAI YUK


Kenal tak dia ni??? DICKY CHEUNG.................dan dia adalah salah sorang LEGEND dalam hidup aku!!!!!! arrghhhhhhh die mmg besh la


FONG SAI YUK............seorang lelaki yang ensem n pandai kungfu......yang beshnye ...mak die yang ajar kungfu....bapak die ahli perniagaan jew........dengan prangai gile2 dua beranak tu ......n suke buat onar kat kampung membuatkan ayah die decide nak anta sekolah asrama kunun....saje nak jauhkan anak beranak tu ...lagipon dia rase die ayah yang loser sebab tak leh kawal anak sendiri.....

So bile die masuk sekolah tu barulah die jumpe kawan and awek dia........macam2 jadi........disebabkan die ni HERO........make banyak dugaan melandai dia.........actually macam2 boleh kite ambek teladan dari cite ni.........ikatan persahabatan dan ikatan ibu dan anak..........seyes touching weh


Yang paling besh........aksi2 stunt kebanyakkan dia yang buat sendiri...even berikat dengan tali ke...mayb dah PRO membuatkan orang tertipu n percaye die boleh terbang...kalo artis skung terbang goyang2 jew....... kungfu2 dia pon lincah........mg besh.....macam JACKY CHAN...kungfu lincah + LAWAK.......tu yang superb........

FONG SAI YUK ada dua.....drama mmg DICKY CHEUNG la...kalo movie.........JET LI PEGANG.......so lawak die tak setanding yang drama la.........

Kalau korang tengok NTV7 skung ade journey to the west kan??????? so banding la cite tu dengan cite WUKONG yang lame..........aku boleh bet.......ramai yang suke yang LAME........skung ni WUKONG dorg pakai muke palsu....cakap pon tak same ngan mulut....kaku....bajet lebih 3D........haram xbesh........even dulu aku rase lagi canggeh............arghhhhhhh aku benci WUKONG skung............ 

Sesape yang teringin tengok yang lame..........cari lah....n download sampai lebam kerana ia berbaloi.......Bagi orang yang menganggur macam aku........aku rase sangat2 berbaloi....sebab dapat mngubati hati aku yang lara ini..........hihihihih



NOTA BIAWAK : hobi aku mmg suke kumpol cite lame2 weeeeeeeeeeeeeeeee

19 ulasan:

misSbLurRy berkata...

kalau siapa hidup zaman hujung 80 an nie....mmg wajib tgk cter nie!sumpah best!1 lg cter bdk gemuk n kurus yg pandai kungfu tue...ingat x?bdk2 kecik..perg..best

nadey berkata...

bagus ade geng.......aku tanye kawan aku dorg blur weh ahhahahahah sbb aku rase cite ni porfuler kot huhuh

lame xdgr bite ko windu weh

cinta sang ratu... berkata...

betolll!!!kite pon minat fong sai yuk dgn journey to the west...tp yg kt *tv tu xbest lgsg!

nadey berkata...

adibah : see ko pon SONGKONG aku cakap kan....cite dulu lg besh

kamechan berkata...

macam mane nk cari? ade tak link die? uwaaaaa! da brtahun2 da cari tak jumpe. ade jumpe dvd tp tade subtitle. nostalgic woh! uwaaa! maneeeee nak cari niiii.... sob3 :(

nadey berkata...

Kamechan

emmm dulu tengok kt utube mmg ade sub eng.....tapi sekarang dia dh tapis n video tu dh hilang.....dulu sy sempat la tengok smpai habis ......

emm nnti sy cr link dia k....b4 ni link yg ade pon....movie bukan drama....huhuhu

Alya Syahirah berkata...

Awak ada drama dicky cheung tak? Saya naaakkkk.

Siti Nadey berkata...

@alya

malangnya takde la......rasenye kene download la kot...nk cari tu hahahaha
memori je la cite dorg ni

Alia Nadzirah berkata...

nak tnya sapa tau tjuk citer yg dicky cheung brlakon watak dia quan bou lbih kurg mcm tu la bunyi nama dia..citer kungfu la jgk..ari tu tgk kt tv2 dh lama dh tp x ingt tjuk la

Alia Nadzirah berkata...

nak tnya sapa tau drama kungfu dicky cheung brlakon.. watak dia dlm citer tu quan bou,,, lbih kurg mcm tu la nama dia,,ari tu ad tgk kt tv2 tp dh lupa tjuk citer tu

Afifi Ahmad berkata...

Shaolin popeye

Maspul Odding berkata...

nak cerita ni.sapa ada.bagi link yang hidup on ok je

Maspul Odding berkata...

sapa ada citer ni.aku nak..bagi link hidup pun ok je.

eden n9 berkata...

bro , ko ade tak drama ni , aku minat citer ni , merata dah crik

Maspul Odding berkata...

Hero fong sai yuk aku download dekat utube je

Siti Nadey berkata...

Tapi kan seyes kalau tgk utube pon ep xpenuh... sakit hati kan... kwn aku beli DVD teruss.... hahahaha mantap

Maspul Odding berkata...

Yg hero ni lengkap je semua

yamiemieyam berkata...

nak tanye... ade sesape tak yang tgok drama lupe tajuk, die ni gak hero... die bawak 2 watak... satu dungu n satu lagi bijak.. die tukar watak bile die demam... siyes lupe tajuk die.. yg ni best gak...

masterslay23 berkata...

femau bro..lol