Jumaat, 27 Januari 2012

SHAOLIN POPEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Zaman kanak-kanak aku, ayah aku ajar aku tengok cite kungfu!!! Aku ingat lagi setiap minggu ayah aku bawak ke kedai sewa tape kat SRI GOMBAK...aku masuk2 n sebut nombor 252525 so uncle cina tu senyum sudah tahu kami customer regular...

Kebanyakkan semua cerita yang disewa semuanya kungfu cina........sebab tu melarat sampai ke tua suke tengok kungfu cina....cite cine...cite korea...cite jepun! melayu pon minat gak tp koleksi dvd n dalam hard disk banyak cite orang bukan melayu!!!!

Dan salah satu cita yang aku nak reveal kali ni adalah shaolin popey!!!! Aku rase cite ni popular sebab budak kecik ni femes gile ok! dan bile aku post kat FB ramai je yang tau cite ni!
Ceritanya kisah kehidupan kat kuil.... dan yang pelik ade beberapa yang sami yangSENGAL kat dalam ni membuatkan life kat sane jadi best. Pagi-pagi bangun pas salah sorang kentut bau ubi.....tak pun kene ketuk kaw2......then gosok gigi cukur kapla untuk maintainkan botak tu......... macam gamba kat atas nak cukur guna parang macam sakit je so dorg decide cukur guna GIGI PALSU sifu tertua dorang....macam haram lawak die

 Ni la sifu yang kasi pinjam gigi palsu tu ahahhahahah


Dalam mane2 cite kungfu....fight back to school ke.....cite ni ke..... dorg panggil dia ni UNCLE TAT...dia ni tak yah cakap la lawak haram gile....dengan muke n prangai bodo2 aku suke orang tua ni.........kalau ade part sedih mcm dalam cite SIXTY MILLION DOLLAR MAN pon boleh buat aku nanges gak.....nanges gelak la....lawak gile
 Paling menarik aksi budak2 ni........sorang pandai kungfu sorang comel gile.......Life dorang mencabar sebab dorang vegetarian so tak leh makan ayam.....minum arak.....tp klako la bile dorang break the rules...ahhahahah
  Ok fine ni gambar mase dorg buat reunion ...masing2 dh besa....dah tak cute mcm dulu....cume Siu LOng nampak ensem :)

 I LOVE U WHEN U GET BOLD...................AND WEARING SAMI'S SUIT :)


So konklusi.....banyak cite dulu2 besh2.....yang lawak dorang melampaui batasan otak aku......kalau himpunan cite STEPHEN CHOW.....terlampau banyak aku nk bebel........so aku cite setakat ni jah!



NOTA BIAWAK : sampai skung ape2 cite kungfu.....ayah aku mintak je kt aku...best gak kalo bukak bisnes DVD tapi skung zaman makin maju.........sume tu dh kurang.....skung ni orang download je.........emmm bestnye menganggur!!!!!

2 ulasan:

misSbLurRy berkata...

hah yg nie....ahahahahha..legend siot

nadey berkata...

ni yg ko minat tu kan hehehehhehe aku tengok byk kali pon gelak mcm mak limah gak