Isnin, 5 Ogos 2013

SERAM: REAL STORY OF EMILY ROSE


Selama ni kita dok tengok cite hantu The Exorcism tapi kita tak tahu cerita tu based on true story. Bapak la kan bulan puasa ni aku berani sikit nak study cite hantu ni. Tapi kalau korang nak tau, hanya syaitan dan iblis digari. Jin tidak! Ilmu ni aku dapat tahu bile beberapa tahun lepas, di lorong taman selaseh 13, ada jiran mendakwa dia nampak bebola api sewaktu dia pulang dari terawih. Jin daripada api kan. 

Ini sure malam ni aku tidur kat luar sebelah ibu. Pastu aku nak mandi sure aku bukak pintu suruh ibu teman depan pintu LOL

Ok sambung, nama sebenar dia adalah Anneliese Michel, dilahirkan pada 21 Sept 1952 (lagi tue dari ayah aku). Dia seorang yang ceria, baik, siap ada boyfren ko! Tiba-tiba hidup dia berubah 360 darjah sewaktu umur 17 tahun. Dia jadi macam orang gila, stress, halusinasi, makan je ape yang dia nampak, sehingga mak bapak die dah tak leh kawal, hantar dia ke wad gila. 

Selepas beberapa rawatan, dia sihat dan kembali hidup normal tetapi itu sementara. Penyakit gila dia datang balik, kali ni lebih seram sebab die meracau-racau dengan suara yang pelik dan kekuatan yang luar biasa. Mak bapak die takut gila kot sebab mak bapak die nampak banyak hal pelik2 terjadi kat rumah. Selepas tu mak bapak die ni panggil la paderi. Ramai paderi datang berusaha untuk halau hantu ni. 

Bagi air holy, tapi Emily ni react macam setan sebab takut air holy ni (ini nanti aku explain dari segi aspek ISLAM ye). So bertambah kuat suspek dorang yang Anne ni kene rasuk. Siap paderi ni berdialog dengan ramai Iblis dalam badan Anne ni. Antaranya Judas Iscariot, Lucifer, Hitler (ok ni klako), Fallen Priest Fleischmann, Nero, Cain. Banyak sangat nama Iblis ni tapi yang aku tau Iblis Lucifer ni ketua dari segala Iblis dan syaitan. Nanti aku study lagi bab ni. Ramai paderi try bantu Anne ni tapi ade kes paderi sendiri lari dari kes sebab takut sangat kan. Kejadah

Selepas beberapa tahun merana, akhirnya Anne ni menghembuskan nafas terakhir 1 Julai 1976 (umur 23tahun). Bila post moterm, mati akibat dehidrasi, kurang nutrisi. Kesian ekoran dari kematian dia, ayah, mak dan paderi ni kene bicara kat mahkamah atas kesalahan mengabaikan pesakit sehingga kebuluran. Tapi seb baik hakim tu paham nape die kebulur...yela suh minum makan taknak....

Huh...kalau aku cite detail sampai besok tak habis. Best gak bace kes die dengan detail. Aku suke gile baca bab2 kes unsolved ni...macam kes polis yang tak dapat jawapan sehingga zaman moden ni...macam dalam cite The Sinister. Tu bapak saiko seram gile!

Kes air Holy tu kan, kita dok tengok cite orang puteh macam cite SUPERNATURAL tu dia celup peluru ke parang ke dalam air holy sebab dengan cara tu hantu pontianak boleh MATI. Haaa kita yang Islam ni mesti pelik napa dorang takot dengan air holy ni nape bukan air yassin???? Haaa

Jawapan dia, Iblis dan syaitan dah berjanji dengan Allah SWT akan menyesatkan dan membawa pengikutnya masuk ke dalam neraka. Maka itu usahanya, padahal dorang tak takut pon pada air holy tapi secara kasar aku terangkan lakonan mereka ni nak buat orang percaya, hantu setan iblis ni takot kat banyak TUHAN???? TUHAN CINA INDIA KRISTIAN semua la supaya nak buat orang membuat tanggapan bahawa Islam bukan agama sebenarnye2.

Kalau dia tak takot, maka manusia  akan percaya bahawa ISLAM lah agama yang satu dan benar serta tunduk pada Allah SWT, TUHAN yang satu tiada dua. Nanti takda manusia ikut mereka dalam neraka! So lakonan mereka terbaik! Kita yang ada ilmu ni jangan percaya dengan cite SUPERNATURAL yang hero die hensem gile tu!!! Vel Helsing ke...haa ko

Kang cerita lebih kang masuk bab ALUMINATI ni haaa...group ni memang nak sesatkan orang Islam. Semuga Allah SWT lindungi kita. Amin


Bak kata ayah aku bila kami berbincang di meja makan waktu berbuka puasa. Tajuk dia SAKA. Ayah kata saka ni susah, bahaya, jika kita nak buang saka samada kita MATI atau tak betul (mereka tipu yang dorang dah kuar dari jasad sebenarnya tidak). Syaitan ni tak kan putus asa sesatkan kita. 

Ni kes SYIAH, makin berleluasa. 

Semuga Allah SWT lindungi kita dari pelbagai kesesatan. Ya Allah bawalah kami ke jalan Mu yang Engkau redha. amin




4 ulasan:

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

bagus cerita nadey ni :)

Siti Nadey berkata...

tak cukup seram sebab cite sinopsis je...kalau detail haish

Tanpa Nama berkata...

saya suka kisah2 seram2 ni....d sebab kan dari kck suka tgk cite hantu bl da besar hati manyak kecut..d harap kn nadey boleh share bahan2 mcm ni sbb sy suka sgtttt.thanks nadey

Siti Nadey berkata...

kihkihkih...

nak tulis cerita hantu kene ade mood...skrg mood belum angker lagi...hahahhaha

btw thanks bc :)