Ahad, 15 Disember 2013

HANTARAN KAHWIN BADASS

Ok belum kawin pon aku dah mintak macam2....memang sape baca dari hajat nak meminang tak jadi terus meminang aku.

Sebab aku mintak hantaran ni

 Aku ni kalau la ade duit aku suke beli mende macam ni...tapi sebab ayah tak suke aku beli patung anime...ayah xsuke patung ade dalam rumah...aku suke kumpul mende macam ni, komik ke ayah tak xkesah. Tapi stakat ni aku tak mampu untuk koleksi ni. Heeee. 
Memang aku minat gile Ultraman, Jetman, Maskman, Cybercop, Gundam, Power rangers, Suria perkasa hitam...ayah dulu banyak sewa tapes. So balik tadika ke...hari-hari tengok tape ni. Tak dapat tengok sehari aku akan menangis pastu lari dari umah main kat hutan...pastu boikot tidur rumah jiran aku Cik Des. Dia akan pujuk aku masak goweng belut bersambal style Indo nye. Perghhh
Tak pon aku kacau mak aku tido dengan mencampurkan kopi + nescafe + milo dalam satu bekas. Bile kantoi mak aku akan libas dengan getah paip. Pastu aku lari rumah jiran. LOL



 Pastu aku nak Jeep...auto ye sebab aku tak reti bawak manual. LOL
Dulu aku mase terdesak nak kereta aku nak ambek ni tapi takde yang murah...2nd hand pon harga gile bab punye...maka aku terburu2 ambil PROTON (SAYA BOIKOT PROTON)
Sebab ape? Sebab keluar masuk kebun kereta macam ni tahan lama dan lasak.
Pastu aku nak wang hantaran untuk selesaikan hutang PTPTN aku! LOL

 Tu memang impian la kan....tak mungkin la weh laki kaye nak aku! LOL better die kawin ngan Cik Ta LOL

Tapi mas kawin Kak Wan Maimunah ni paling mahal pernah aku dengar
" Bimbing ke jalan diredhai Allah hingga akhir hayat"
Itu mas kawin paling hebat, paling kaye penah aku dengar. 

Kawin itu mudah tapi aku rase masyarakat melayu yang pentingkan adat tu membuatkan kawin tu payah. Aku pernah cakap ngan famili aku...kawin aku just makan tengah hari, makan beradab atau minum petang. 

Tapi famili aku kate....
" please akak ibu ayah ramai kawan, 1 taman kenal ayah...kamu takde duit kami sanggup bagi untuk majlis. Kamu tak paham, kamu dah ade keluarga nanti kamu paham."

See....pentingkan maruah untuk orang yang memandang...pentingkan ape yang orang nak kata. Masalah duit kite orang tak tau pulak. Perghh aku cakap besar sekarang...nanti aku pon hadapi masalah yg same mane tau. Haaaa

Misi mencari suami harini ....tapi aku blur nak buat ape. LOL hari ni aku tak mencarut lg tapi send msg gamba je la...LOL

3 ulasan:

Nurul Ain Zulkarnaind berkata...

cool la nadey ni hehehe

Siti Nadey berkata...

@yong

cool??
verangan je ni

I am Nurul berkata...

ko pk sejibik sm mcm aku..aku xmau hantaran tros..hahaha..buang duit je bg hantaran bgai..pas 2 plan nk jemput 200 atau 300 org je..aleh2 mak aku ckp, cmna ni?mak ada ramai kwn kt sekolah?mak dh keja kt 3,4 buah sekolah dah..blom cmpur lg ngan sdara mara n jiran tetangga..erkkk..