Khamis, 12 Disember 2013

PERASAAN KENE LAMAR KAHWIN??



Aku join program anak angkat

Ada seorang lelaki yang aku suka ni pon join

Dan2 kami dapat ibu ayah angkat yang sama

Buat aktiviti berhari, bermalam bersama

Rasa bahagia

Tapi perasaan tu biasa, sebab tak nak berharap. Maka aku mengawal perasaan yang over gembira tu.

Malam itu,

Sedang aku tengok tv, kami duduk disofa sebelah menyebelah. Tiba-tiba dia bersila dan menepuk-nepuk pehanya memberi isyarat supaya aku baring atas riba dia....dan aku menurut katanya...Waddefark aku fikir ape masa tu?

Dia pegang kepala aku dengan kedua tangan yang agak besar tu.

Sambil picit kepala, membelai rambut aku...ahhh blur kenapa dia buat aku macam ni? Blur tapi best 
Mende haram kan memang best

Aku pulak risau kene tangkap basah dengan ibu ayah angkat

Tiba-tiba lelaki tu bisik pada aku nak makan something, dan berharap aku sediakan untuknya

Aku bangun ke dapur

Setelah siap, aku bergegas ke ruang tamu untuk menyambung perbuatan bodoh baring atas riba lelaki tu.

Tetibe

Suprise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ada belon, ada ramai orang tepuk tangan, menyanyi, 

Lelaki itu senyum dan pegang kain, bertulis

" Jom jadi suami isteri!!!!!"
Wadde............aku happy gile...rasa bahagia tu sukar diungkapkan

Dan akhirnya aku terdengar deringan telefon,

Oh mimpi

Tetapi rasa bahagia tu masih berbaki, aku bangun dari tidur dalam kereta sampai berwap cermin kereta.
Sambil bersiap aku masih termenung dan tersenyum.

Mungkin ini perasaan orang yang beruntung dapat event dilamar.

Sekian

Itu hanyalah mimpi. Mungkin aku layak bermimpi je.

Kali ni betul-betul sekian.

4 ulasan:

Miz Nadia Ismail berkata...

ingt dah betol hahahaha

nadia berkata...

:D

Khamsi Abdullah berkata...

Ah pulak...hang taw dak erti "suspen"??? adeh..

Siti Nadey berkata...

@miz nadia
So far sy dapat semua yang indah semuanya dalam mimpi ....hehehe

@nadia
:D

@khamsi
Lol xde suspen mane.....heheheh maaf bro