Selasa, 10 Disember 2013

DAPAT LESEN SETELAH 3 TAHUN

Mesti pelik tengok surat ni sampai rumah. Bila aku ingat semula, aku apply untuk bela ular sawa dan cicak tokek. Aku ambil gambar dan pergi ke Jabatan Perhilitan Shah Alam. Isi borang dan bagi gambar semua. Tunggu

Hambek ko apply tahun 2010 masa tu aku lepas grad pastu dapat lesen tahun 2013 (akhir tahun 10 Disember 2013)

LOL

Memang kerugian ya disitu. Ular dah bebasssssssssssss dan tokek pula kat kebun. Habis ramai pulak datang kebun nak curi tokek. Btw dia ramai kawan kat sana. 

Sebabnya, famili aku geli binatang macam tu pastu aku kene sound dengan ayah, tak masuk malaikat dalam rumah bela haiwan berbisa macam tu. Bila aku letak luar rumah bahaya pulak kan. Lagi-lagi ada jiran yang sangat busy body. So susah. Kalaulah aku dapat beli tanah dan buat rumah dalam kawasan kampung. Tanah persendirian......perghhhh best gila...sebelah rumah ade sungai...

Aku bayangkan rumah aku kat janda baik. Perghhhhh heaven boleh buat kandang kerbau, kandang ayam, kambing, dan mini zoo. Rumah kucing. Aku akan kutip semua kucing terbiar. Biar aku bagi ubat, makan semua. Perghhhhh kalau aku kaya..........................

2 ulasan:

anna hashim berkata...

ular? omg!!!!!!! baca je pun da meremang bulu roma ni hehhhh......huhuhuuuu

Siti Nadey berkata...

@anna

tak kenal maka tak chenta

LOL